Køb dejlige nougats

Køb fantastiske cheesecakes!

Figurer i fondant

Lav selv søde figurer

Køb Petit Four her

Køberne anmelder kagerne

Børnenes flotte kursus kager - Se de nye!

Billig, hjemmelavet fondant

hjemmelavet fondant

Du kan sagtens købe din fondant færdiglavet i alle mulige farver. Der er både specielbutikker og mange internetbutikker, hvor de typisk har et stort udvalg. Du kan også vælge at lave din egen hjemmelavet fondant.

Det er både billigt og faktisk meget nemt. Det koster ca. kr. 17 at lave 540g, så der er mange penge at spare. 
Her på Petitfour.dk finder du en rigtig god opskrift på fondant  med æggehvider. Denne fondant består egentlig kun af 3 ingredienser: flormelis, pasteuriserede æggehvider og glykosesirup. Fordi der er pasteuriserede æggehvider i, kan det kun holde sig et par uger i køleskabet og det er ikke fryseegnet. Men jeg bruger næsten altid denne bedste opskrift på fondant - der er hos mig ingen tvivl om at den kan det hele - er nem at arbejde med ved overtræk af kager, den kan holde sig meget lang tid på køl og den er super smidig. 

Den fondant jeg har farvet i de forskellige opskrifter, er farvet med alm. frugtfarve, som du kan købe i de fleste supermarkeder. Når du farver fondanten skal der mere flormelis i, så det stadigvæk har samme konsistens, som den færdiglavet hvide fondant. Hvis du skal lave figurer eller blomster, er det en god ide at komme lidt mere flormelis i, for ellers kan du risikere, at det står og falder lidt sammen. Det er også nemmere at arbejde med, hvis konsistensen er lidt fastere. Skal fondanten være meget kraftigt farvet, er det en god ide at købe noget pulverfarve, hvis det er svært at få den farve du ønsker med alm. frugtfarve. Hav altid den hjemmelavet fondant liggende i lukkede poser, fordi det har en tendens til at ligge og tørre lidt på overfladen.

hjemmelavet fondant

Lær at lave fondant og blomster på kursus

Hvis du har lavet din egen hjemmelavet fondant et stykke tid før du skal bruge den, skal den ligge i køleskabet. Tag den ud 2-3 timer inden brug og ælt den rigtigt godt igennem. Hvis du synes den er blevet lidt for tør, kan du komme lidt æggehvider i.

Andre relevante links:

Fondant opskrift     Medlemsfordele på Petitfour.dk    Specielkage med fondant      Bryllupskage step by step     Er det dyrt at lave en bryllupskage?

Se tips og gode råd.!
Hvorfor måleskeer..?

Petit four opskrifter

Lav selv lækre petit fours

Kageskabeloner

Lav selv flot kagepynt

Ønsker og idéer til kageopskrifter

Mere om kager

Lav kager online

Se hvordan du kan lave kager online!