Køb dejlige nougats

Køb fantastiske cheesecakes!

Figurer i fondant

Lav selv søde figurer

Køb Petit Four her

Køberne anmelder kagerne

Børnenes flotte kursus kager - Se de nye!

  • fondant-bamse-til-kage-71
  • FRANSK NOUGAT 1pf
  • slide show112
  • petitfour med frangeliteny
  • 4fyldt-chokoladeslide
  • olof-i-fondant456
  • roser i fondant456
  • petitfour med hindbaerny
  • slide show x3x
  • slide show x11

  • petitfour med kaluhany
  • blomster-i-fondant-71
  • pistacie petitny

Sådan vælger du bryllupskage

Valg af bryllupskage

Der er mange forskellige designs, typer, farver og former af bryllupskager at vælge imellem. Den bedste måde at vælge tema, form og farve på, er at få inspiration fra internettet og tidsskrifter om bryllupper. Derigennem får du mulighed for at danne din egen holdning til hvordan designet på netop din bryllupskage skal være.
Her er nogle forhold som du bør overveje, forinden du træffer dit endelige valg af kage.

Hvad skal bryllupskagen bruges til?
Skal den spises efter kirken til receptionen, som dessert eller i forbindelse med brudevalsen? Nogle bruger bryllupskagen ved at udskære den i små skiver og pakke stykkerne i små poser, så gæsterne kan tage noget med hjem. Men langt de fleste i Danmark bruger bryllupskagen som traditionel dessertkage. Men uanset hvornår kagen skal serveres, skal du overveje hvormange gæster kagen skal serveres til. Hvis kagen serveres til receptionen, skal du beregne rigeligt kage, fordi gæsterne er sultne efter kirkebesøget. Serveres kagen som dessert, skal der typisk beregnes lidt mindre til hver gæst.

Hvad skal farverne være på kagen?
Du kan overveje om kagen skal matche blomsternes farver, farver på duge og dekorationer på bordene. Den traditionelle bryllupskage er stadig primært hvid, men farvet fondant eller marcipan, er også et populært valg. Pynten er også med til at præge farverne og nogle vælger at det er pynten, som skal være det afgørende i farvevalget. Hvis du vælger et tema, vil temaet også bestemme farvevalget.

Hvilken type af bryllupskage kan du vælge?
Her er der rigtigt mange muligheder: Etagekager adskildt af søjler, etagekager hvor etagerne er placeret direkte oven på hinanden, runde eller firkantede kager i et lag. Bryllupskagen er meget ofte overtrukket med fondant eller overtræksmarcipan.

Hvad skal indholdet være?
Du skal tage stilling til om det skal være en kage lavet af tykke bunde og lidt creme, eller tynde bunde og mere creme. Smagen i kagen afhænger af om du vil have chokoladebunde eller lyse bunde, og hvilken mousse / chokoladetrøffel der bliver brugt. Men der er naturligvis rigtige mange kombinationsmuligheder. Men smag kagen forinden. Mange fokuserer på  udseendet, men det er mindst ligeså væsentligt, at kagen også smager godt. Kagen er udover at være en udstillingsgenstand - også noget der skal huskes for indholdet og smagen. Det vil derfor være en god idé at du får lavet nogle prøver på kagen, inden du beslutter dig endeligt.

Hvilken dekoration og pynt skal der på kagen?
Når kagen skal pyntes af, er der også rigtigt mange muligheder: friske blomster eller frugt, ganache, marcipanpynt, pynt af icing og naturligvis pynt og blomster lavet af fondant. Hvis der bruges friske blomster, skal stilken pakkes godt ind, forinden den stikkes i kagen. Der er utallige muligheder for at dekorere din kage og du kan f.eks. også vælge et tema - eksempelvis strandtema eller sportstema mv.. Du kan blive inspireret til forskellige designs ved igen at "surfe" på internettet eller læse magasiner og blade om bryllupper. Husk at den afgørende forskel i udtrykket af bryllupskagen, ofte kan tillægges pynten - det er utroligt hvad pynten kan gøre ved oplevelsen af den endelige bryllupskage.

Hvordan opbevarer jeg bryllupskagen indtil den skal serveres?                                                                               Inden kagen bliver overtrukket på bryllupsdagen med enten fondant, marcipan eller glasur, skal den være gennemkold. Dette er særligt vigtigt hvis der er brugt fløde i kagen. Kagen kan godt tåle at stå i et køligt rum i mange timer, inden den skal serveres. Hvis du vil opbevare kagen efter den er overtrukket, skal den dækkes til med husholdningsfilm eller plastik, så den ikke trækker fugt fra køleskabet.

 

bry-123     bryllupskage-01      bryllupskage1

Relevante links:

Hjertekage med fondant      Specialdesignede kager     Kagegalleri  

 

Se tips og gode råd.!
Hvorfor måleskeer..?

Petit four opskrifter

Lav selv lækre petit fours

Kageskabeloner

Lav selv flot kagepynt

Billig fondant

Ønsker og idéer til kageopskrifter

Mere om kager

Lav kager online

Se hvordan du kan lave kager online!