Køb lækre Petit four

Køb fantastiske cheesecakes!

Figurer i fondant

Lav selv søde figurer

Køb Petit Four her

Køberne anmelder kagerne

Børnenes flotte kursus kager - Se de nye!

  • fondant-bamse-til-kage-71
  • FRANSK NOUGAT 1pf
  • slide show112
  • petitfour med frangeliteny
  • 4fyldt-chokoladeslide
  • olof-i-fondant456
  • roser i fondant456
  • petitfour med hindbaerny
  • slide show x3x
  • slide show x11

  • petitfour med kaluhany
  • blomster-i-fondant-71
  • pistacie petitny

Retro Bryllupskage

 

Lav selv din egen smukke og meget romantiske retro bryllupskage.

Når man lavede etagebryllupskager før i tiden, overtrak man kagerne først med overtræksmarcipan og derefter med en tynd
glasur, lavet af æggehvider og flormelis. Når glasuren var tør, pyntede man kagen med en masse blomster, snirkler, duer og Glasur-bryllupskage-til-hjemmeside1
sommerfugle i glasur. Så blev bryllupskagen meget smuk og helt hvid.

Men der er nogle ulemper, ved at bruge denne fremgangsmåde. Bryllupskagen skal bl.a. stå og tørre i mange timer (ikke i køleskabet) og det er ikke så godt, hvis der bruges fløde i kagen. Det er også lidt besværligt, at der både skal overtræksmarcipan og glasur på. Idag bruger man fondant til at overtrække kagerne med - det er meget nemmere.

Hvis du vil lave en smuk retro bryllupskage, vil jeg give en kort vejledning her.
Lad os sige at du skal lave en kage i 3 etager med en ananasmousse med chokoladestykker og tykke chokoladebunde. 
Du starter med at sprøjte snirkler og lave forskelligt andet pynt til kagen. Snirklerne skal tørre i 3-4 dage, hvorefter de vendes og sprøjtes på den anden side. Sprøjt altid lidt ekstra snirkler, for de går meget nemt i stykker.
Så skal du fremskaffe et bryllupskagestativ med en bund og 3 etager. Der skal bages 5 tykke chokoladebunde, 4 af dem lægges oven på hinanden og skær dem ud efter bryllupskagestativet. Den sidste bund deles i 4 stykker og lægges oven på hinanden, og den mindste etage fra stativet lægges oven på de 4 bunde. Derefter skæres disse 4 bunde ud efter den mindste etage. Lav ananasmoussen og læg kagen sammen og stil den i køleskabet til dagen efter.

Så skal der laves fondant, smørcreme og sprøjteglasur.

Smør kager op med smørcreme og overtræk den med fondant. Stil kagerne på bryllupskage etagerne og sæt bryllupskagen sammen. Sprøjt bryllupskagen i kanten på alle etagerne med sprøjteglasur og pynt med snirkler, sommerfugle og duer. Tilsidst sættes blomster imellem snirklerne. Her kan du enten bruge marcipanblomster eller friske blomster.

Se også mere om vores seneste smukke bryllupskage (nedenfor) som står i vores udstilling i undervisningslokalerne.

Romantisk bryllupskage

Relevante links:

Få hjælp til bryllupskagen

Se flere artikler om bryllupskage

Fondant     Smørcreme      Petitfour apps har videoopskrifter      Sprøjteglasur

 

Se tips og gode råd.!
Hvorfor måleskeer..?

Petit four opskrifter

Lav selv lækre petit fours

Kageskabeloner

Lav selv flot kagepynt

Billig fondant

Ønsker og idéer til kageopskrifter

Mere om kager

Lav kager online

Se hvordan du kan lave kager online!