• Paafugl-i-chokolade-71
  • downloadapps1
  • popcakeskursus-71
  • soede-dyr-i-fondant-71
  • roya-icing-71
  • galleri1
  • popcakes-romkugledej-71
  • mennesker-i-fondnt-71
  • tekstomapps1
  • cupcakes-boern-71
  • blomster-i-fondant-71
  • cakepops-ugler-og-hunde-71

Speciel kage med fondant

speciel kage hjerteform opskrift

Hjertekage med jordbærmousse - Antal: 30 pers. Se videolink i opskriften

Ingredienser:
1 portion overtræksmarcipan
2 portioner fondant (se grundopskrift til fondant)
6 stk. chokoladelagkagebunde (se grundopskrift til chokoladelagkagebunde)
600 g jordbær
60 g sukker
1 3/4 l fløde
18 blade husblas
100 g mørk chokolade
Et bæger pasteuriserede æggehvider
Flormelis
Rasp

Dette skal du også bruge:
Hjerte papskabelon ca. 45x35 cm, plade til kagen, en sprøjtepose, en lille kruset tyl og et cornet.

Sådan gør du:
Dagen før kagen skal bruges, skal den lægges sammen.
Bring en 1/4 l fløde i kog og hak 100 g mørk chokolade og kom det op i fløden. Rør derefter rundt til alt chokoladen er smeltet, hæld det i en skål og stil det i køleskabet i ca.2 timer.
Skyl jordbærrene og skær dem i mindre stykker, kom dem op i en skål og drys 60g sukker over og stil dem i køleskabet i ca. 2 timer.
Bag de 6 chokoladelagkagebunde. Når de er kolde skal bagepapiret af, læg 4 oven på hinanden med rasp imellem. De 2 andre bunde deles på midten og de 4 halve stykker lægges oven på hinanden med rasp imellem. Skær kanten lige på den ene side af de store bunde og skub de halve bunde op til.
Lav overtræksmarcipan, roser, grønne blade, og fondant. Eller køb friske blomster. 
Læg husblassen i blød i koldt vand i 15 min.
Skær hjertet ud efter papskabelonen.
Pisk 1½ l fløde, tag husblassen op ad vandet og vrid det godt. Kom husblassen i en gryde og kom 2 spsk. af den saft, der er ved jordbærene i. Sæt det over varmen, når husblassen er smeltet og det damper lidt, tages det af varmen og hældes op i jordbærrene, imens du rører. Vend det derefter forsigtigt i flødeskummet (Det kan deles i 2 portioner, hvis det er for meget at lave på en gang).
Læg 2 stykker bagepapir lidt hen over hinanden, drys lidt rasp på, læg det første lag lagkagebunde på. Smør et lag jordbærtrøffel i, så det er hvælvet (dvs. tykkest på midten)og læg det næste lag bunde oven på. Dernæst smøres igen jordbærtrøffel og fortsæt sådan til den sidste bund er lagt på. Tryk lidt med hænderne, så den bliver jævn, og smør den op i kanten hele vejen rundt. Den skal i køleskabet og stå til dagen efter. Hvis den er for stor til dit køleskab, kan du skære med en savtakket kniv ned igennem midten og trække de 2 bagepapir fra hinanden - sæt derefter de to halve hjerter i køleskabet. Der skal ikke lægges noget over kagerne.

Dagen hvor kagen skal bruges:
Tag de to halve hjerter ud af køleskabet og saml dem på den bund/plade, som kagen skal severes på.
Pisk chokoladetrøflen (det bliver hurtigt stift).
Smør hele hjertet op med chokoladetrøflen, så samlingen bliver skjult.
Rul fondanten ud på 3-4 mm og kom det over kagen, tryk det ind på kagen og skær det overskydende af.
Rør en sprøjteglasur og fyld det i sprøjteposen med en lille kruset tyl, dæk glasuren af med en fugtig klud.
Sprøjt en lille dråbekant med sprøjteposen hele vejen rundt i kanten på hjertet.
Pynt hjertet af med dine marcipanroser og grønne marcipanblade, hvis du bruger friske blomster, klip stilken af så der er 3-4 cm tilbage, og pak stilken ind i husholdningsfilm. 
Fyld et cornet med sprøjteglasur og klip et lille hul, hvis du vil skrive noget på kagen. Du kan evt. stå og øve dig på et stykke bagepapir inden du skriver på kagen.
Stil kagen et køligt sted til den skal spises. Hvis den sættes i køleskabet skal den overtrækkes med husholdningsfilm, (glasuren skal først være helt tør).

Link til opskriftsvideo - Speciallagkage med fondant

Andre relevante links:

Sprøjteglasur      Specialdesignede kager      Petitfour.dk´s apps     Lækker Valnøddelagkage