Fondant i farver
Fondant i farver
Det kan nogle gange være svært at farve fondant med alm. frugtfarve - især hvis det skal være lidt kraftige farver.
Hvis der skal være kraftige farver, er det bedst at bruge pulverfarve, for så bliver der ikke tilført væske til fondanten og så bliver fondanten ikke for blød. I mine opskrifter hvor jeg bruger farvet fondant, har jeg udelukkende brugt alm. frugtfarve og kulør. Der bliver selvfølgelig tilført fondanten væske på den måde, men så kommer jeg lidt mere flormelis i for at kompensere. Bliver den så lidt for tør og ikke så elastisk mere, så kommer jeg lidt mere glykosesirup eller æggehvider i. Derfor må du prøve dig lidt frem, når du farver din fondant.
Når du starter med at farve fondant, er det en god ide at hælde frugtfarven op i små skåle og tage en pensel og komme farven i lidt af gangen. Vi har vel prøvet alle sammen at stå og hælde af flasken og så kommer der bare alt for meget ud :-)
Nedenfor har jeg oplistet, hvordan du blander de forskellige farver:
Lyse laksefarver: Gul og rød frugtfarve - mest gul
Orangefarvet: Gul og rød frugtfarve - mest gul
Brandt orange: Gul, rød frugtfarve og en dråbe kulør
Tyrkisgrøn: Grøn og blå frugtfarve - mest grøn og kun en lille smule blå
Lyselilla: Blå og rød frugtfarve - mest rød
Mørk lilla: Blå og rød frugtfarve - mest rød
Vissen grøn: Grøn frugtfarve og en dråbe kulør
Havblå/grøn: Blå og grøn frugtfarve - mest blå
Cremefarvet: Meget lidt kulør
Brune farver: kulør
Når du går i gang med at farve fondanten, så start med at farve en lille klump, så du kan finde ud af hvor meget farve, der skal bruges af hver, for at få den farve du vil ønsker.
Relevante links:
Fondant opskrift specielt designede kager Sød musekage m. opskrift og video