dejlige macarons på Frederiksberg

Køb fantastiske cheesecakes!

Figurer i fondant

Lav selv søde figurer

Køb Petit Four her

Køberne anmelder kagerne

Lav en kage til far´s dag

fars dags kage opskrift

Det kan godt være rigtigt svært at finde på noget til far´s dag. Hvorfor ikke prøve at lave en kage med værktøj og søde blomster på - lavet i fondant? Jeg har forsøgt at gøre kagen meget enkel, så børnene også kan være med til at lave den. Der er ikke nogen tvivl om, at far vil blive glad, hvis han får sådan en kage..

fars dags opskrift

Se videolinks nederst i opskriften.

Antal: ca.8-10 pers.

Ingredienser:
2 portioner fondant (se grundopskrift til fondant).
1 portion smørcreme (se grundopskrift til smørcreme).
½ l fløde
200 g hakket lys chokolade
½ bæger pasteuriseret æggehvider
flormelis
1 bakke jordbær

1 stk. chokoladebund:

4 æg 
160 g sukker
140 g mel 
2 tsk. vanillesukker
1 tsk. bagepulver
30 g cacao
salt

Dette skal du også bruge:
Grøn og blå frugtfarve, kulør, en pensel, lidt mazinamel og et cornet.

Sådan gør du:
1-2 dage før kagen skal bruges:
Lav fondanten og farv det du skal bruge til pynten. Lav blomster og værktøjet, se fremgangemåden i filmen.

På dagen:
Hak den lyse chokolade, bring fløden i kog. Skru ned for varmen, når det koger og kom chokoladen op i fløden og omrør til det er smeltet. Hæld det i en skål og træk film over. Det stilles i køleskabet i mindst 4 timer.
Lav chokoladebunden.
Pisk sukker og æg i 3-5 min. Bland mel, et nip salt, bagepulver og vaniljesukker sammen. Rør cacaoen op med varmt vand, så det bliver en grød og vend det i æg og sukkermassen, sammen med melet. Smør det jævnt ud på bagepapir, og bag det ved 200c varmluft i 7-10 min.
Når bunden er kold, skal bagepapiret af. Del bunden i 4 lige store stykker. 
Skyld og halvér jordbærrene, dup dem med et rent viskestykke, så de ikke er våde.
Pisk chokoladetrøfflen.
Smør et tyndt lag på den første bund og læg halve jordbær oven på, smør derefter et lag chokoladetrøffel på jordbærrene og derefter en bund. Smør halvdelen af trøfflen på bunden og derefter en ny bund oven på. Kom resten at chokoladetrøfflen på og den sidste bund. Smør kagen op på alle sider og stil den i køleskabet et par timer.
Pisk smørcremen.
Smør et jævnt lag smørcreme på siderne og toppen af kagen og stil den på den plade/fad hvor kagen skal severes på.
Overtræk kagen med hvidt fondant, som skal rulles ned på ca. 4 mm.
Kom et bånd nederst på kagen og en sløjfe. Dette gøres ved at rulle et stykke af den blå fondant ud, som kan nå rundt om hele kagen. Det kan sagtens samles af flere stykker. Lav derefter en sløjfe og sæt på i en af hjørnerne.
Rør en sprøjteglasur af æggehvider og flormelis, farv den blå. Kom det op i et cornet, klip et lille hul og skriv det på kagen som du synes. Læg resten af pynten på kagen.
Stil kagen et køligt sted til den skal spises. Hvis kagen sættes i køleskabet, skal den overtrækkes med husholdningsfilm.


Videolink til opskrift på far´s dags kage - del 1

Videolink til opskrift på far´s dags kage - del 2

Se flere relevante opskrifter og artikler:


Skildepaddekage m. videoopskrift      Lav en kanin kage   Napoleonshatte  Lækre flødeboller

Billig fondant

Se tips og gode råd.!
Hvorfor måleskeer..?

Petit four opskrifter

Lav selv lækre petit fours

Kageskabeloner

Lav selv flot kagepynt

Mere om kager