Dejlig honningkagedej - se den nemme opskrift
Dejlige honningkager som du selv kan lave - her er videoopskriften på dejen
Julen nærmer sig og med duften af hjemmebagt honningkage, kommer du hurtigt i julestemning. Det er rigtigt hyggeligt at bage honningkager sammen med børnene, dyppe dem i chokolade eller pynte dem med glasur i alverdens farver. Se videoopskriten på verdens bedste honningkagedej.
Og så ser det jo flot ud hvis de hænger på juletræet i fine røde bånd. Denne opskrift på honningkager smager helt fantastisk - den er meget nem at lave og i denne opskrift skal dejen ikke ligge i hverken dage eller uger og modne. Se også instruktionsvideoen, så du nemt kan se hvordan du laver den :-)
Se videolink nederst i opskriften.
Ingredienser
3 æg
180 g brun farin
150 honning
150 g mørk sirup
1 spsk. stødt kanel
½ spsk. stødt nelliker
3 tsk. Stødt ingefær
1 tsk. kardemumme
1 tsk. natron eller 2 tsk. bagepulver
2 tsk. hjortetaksalt
¼ tsk. salt
1 spsk. olie
Ca. 850 - 900 g hvedemel
2 dl. mælk (helst sødmælk)
Dette skal du også bruge:
En håndmixer med piskeris, en sigte, og en sprøjtepose med en lille glat tyl.
Sådan gør du:
Kom sirup, brun farin og honning i en gryde.
Sæt det til at smelte ved svag varme, alle sukkerkorn skal være smeltet (det må ikke koge), lad det stå og køle af i 10-15 min.
Alle krydderierne blandes godt sammen med 850 g mel.
Kom den afkølet sukkermassen op i en skål sammen med mælk, olie og æg, rør det godtsammen.
Derefter tilsættes melet/krydderier og det hele køres rigtigt godt sammen. Tag honningkagedejen ud på bordet og ælt den igennem, så den får en blød konsistens.
Kom honningkagedejen i en pose eller lufttæt beholder, den skal have en blød konsistens.
Læg den i køleskabet, i mindst et par timer eller gerne et døgn.
Du kan bruge honningkagendejen direkte fra køleskabet.
Dejen rulles ned på 3 mm hvis det er til honningkagehus og 4-5 mm hvis det er honningkagehjerter.
Honningkagehjerter bages ved 180c varmluft i 5-6 min.
Honningkagehus bager ved 160c varmluft 10-12 min
Hvis du ikke bruger alt dejen kan det gemmes i køleskabet i ca. en uge
TIP: Hvis du vil holde dine honningkager dejlige bløde, skal du komme dem ned i en plastikbøtte. Gør en engangsvaskeklud våd, vrid den og læg den direkte oven på honningkagerne. Derefter stilles den i kølekabet og fugten fra vaskekluden holder dem bløde og fugtige.
Honning kagerne kan med fordel pakkes når de stadigvæk er lune.
Se videoen til den dejligste honningkagedej
Andre relevante artikler og opskrifter:
Et spændende og gratis kagekursus
Do it yourself kager - se her hvordan
Køb petit four
Køb macarons