køb Nytårs gourmet dessert her

Figurer i fondant

Lav selv søde figurer

Super lækker fedtfattig chokoladekage

Fedtfattig chokoladekage

Lækker fedtfattig chokoladekage - se opskrift og videolink.

Denne chokoladekage opskrift er ikke til en "gummi-agtig" kage, som så mange andre fedtfattige kager. Den er rig på smag og med perfekt konsistens. Chokoladetoppingen og de friske bær oven på, gør den endnu mere dejlig - så den kan også bruges som en eksklusiv dessert. God fornøjelse!

Ingredienser
2 æg
60 g sukker
1 vaniljestang
1 knsp. salt
50 g hvedemel
10 g cacao
1 tsk. bagepulver
150 g kartofler (kogte)
100 g dadler
1 spsk. olie
100 g mørk chokolade

Topping: 100 g cremefraiche
50 g mørk chokolade
10 g flydende honning
Pynt: Friske bær og hakket nødder.

Dette skal du også bruge:
En springform 18-20 cm i dia. Kagefolie eller et stykke karton med film om.

Sådan gør du:
Smør springformen med margarine, eller du kan fore den med bagepapir.
Kartoflerne koges og moses godt.
Dadlerne hakkes meget fint og 100g chokolade smeltes.
Æg, kornene fra vaniljestangen, salt og sukker piskes med håndmikser i ca. 2-3 min. på højeste hastighed, så det bliver luftigt.
Bland mel, cacao og bagepulver godt sammen og vend det forsigtigt sammen med æg og sukkermassen.
Kartofler, dadler og olie blandes godt sammen.
Tag en alm. spiseske af den pisket masse og rør sammen med massen af dadler, kartofler og olie. Tag en spiseske mere og rør i.
Kom det derefter ned i æg og melmassen og vend det meget forsigtigt sammen.
Chokoladen vendes forsigtigt i, til sidst.
Chokoladekagen skal bages ca. 35-40 min. ved 170c på varmluft i midten af ovnen og stå til den er helt kold bagefter.
50 g chokolade smeltes i vandbad eller microovn.
Kom cremefraiche, honning op i den varme chokolade og rør det godt sammen.
Kom kagefolie eller karton med film om rundt om chokoladekagen.
Kom chokoladetoppingen ned på chokoladekagen og smør det ud (se videoen).
Stilles i køleskabet i en times tid.
Kagefoliet fjernes og chokoladekagen pyntes med friske bær og hakket nødder.

TIP: Hvis du bruger alm. honning, kan du varme det i microovnen i 4-5 sek. Så er det nemmere at røre ud. Tag cremefraiche ud 15 min. før du skal bruge den, så den ikke er iskold. Hvis cremefraiche er meget kold og chokoladen ikke er så varm, så stivner chokoladen i små flager og du får ikke den glatte ensartet topping.

Se videoopskrift til den fedtfattige chokoladekage 

fedtfattig chokoladekage

chokoladekage uden fedt

Andre relevante artikler og opskrifter:

se flere kagetyper
Do It Yourself kager
Lav selv lækre flødeboller

Nyheder fra Petitfour.dk

Billig fondant

Se tips og gode råd.!
Hvorfor måleskeer..?

Petit four opskrifter

Lav selv lækre petit fours

Kageskabeloner

Lav selv flot kagepynt

Mere om kager