køb Nytårs gourmet dessert her

Køb fantastiske cheesecakes!

Figurer i fondant

Lav selv søde figurer

Køb Petit Four her

Køberne anmelder kagerne

Et kage eventyr..

Et kage eventyr

En eventyrlig kage historie - se seneste udvikling nederst..!!

Jeg har sat mig for at der skal laves et hyggeligt hjørne i min kageudstilling, som leder tankerne hen på eventyr og kager. Altså kager i kombination med eventyr og fantasi. Den eventyrlige del skal forestille

en del af en skov, med bambi, sommerfugle, mariehøns og selvfølgelig masser af pynt i blomster og blade - i kage. En masse ting skal altså laves. Idéen opstod da jeg ville have et træ i min kageudstilling. Og som mange sikkert kender det, så formede idéen sig efterhånden som tiden gik og tilsidst kunne jeg ikke slippe den. Derfor er jeg gået igang :-)

Nedenfor vil jeg løbende tilføje nye afsnit til kageeventyret, efterhånden som jeg får udviklet det og hvis du har lyst til at følge med, så vend endelig tilbage senere og læs seneste "update" nederst og har du lyst til at se det "live", ja så kan du selvfølgelig se den når du er på kagekursus i Roskilde.

Jeg er startet med at bygge et mindre podie i hjørnet af udstillingslokalet og har fået fat i et mindre, tørret træ, som jeg har placeret på podiet. Først har jeg besluttet hvilken farve blomsterne på træet skulle ha´- jeg synes at jeg havde valget imellem lys pink og lys lilla - og pink sejrede :-) Så gik jeg igang og lavede 450 blomster i fondant. En dejlig silikoneform til blomsterne var "handy" her.  Her er lidt fotos af blomsterne:

Et kage eventyr

Så skulle blomsterne sættes fast på det mørke træ - også i toppen - så jeg rørte en mørke brun glasur af hvider og flormelis. Nu var det bare op på stien og igang, og jeg vil lige tilføje, at der var bestemt ikke for mange blomster.... For hver gang jeg havde sat 10 blomster fast, faldt 2 ned igen og gik i stykker :-( Det endte med at 370 blomster blev siddende på grenene :-)
hyggelig kageeventyr kageeventyret i Roskilde

Så gik jeg igang med at sprøjte grønne blade af glasur - farvet med grøn pastafarve. 

-- fortsættes ---

19/11:

Jeg har planlagt at der skal være en egeføj, der kravler op af mit tørrede træ. Så igang med den smidige fondant, som jeg farvede grøn og så blev der produceret blade, med lidt hjælp fra en bladudstikker. Bladene penslede jeg med lidt brun pulverfarve - de skal jo se naturlige ud :-)

De lysebrune fondantgrene blev sat fast og jeg malede på fondanten (grenene) med madkulør. Problemet for mig i sådan en proces er normalt, at jeg ikke kan vente til de forskellige ting er ordenligt tørre, så derfor ville en del gå i stykker, hvis jeg fortsatte :-(. Nå - men tålmodighed er en dyd, så jeg ventede pænt et par dage, så jeg kunne sætte alle blade fast. Og så kommer noget af det som jeg elsker - at se det kageprojekt jeg har gang i udvikle sig og tage form. Her er lidt fotos fra egeføjen i fondant.

Et kage eventyrEt kage eventyrEt kage eventyr

Græs og blomster i skovbunden..? ja selvfølgelig :-)

-- fortsættes ---

22/11:

Jeg skal love for at røremaskinen er kommet på overarbejde, når jeg rører glasur til det grønne "græs" i skovbunden. Ca 40 æggehvider har jeg brugt sammen med en masse kg flormelis og grøn pastafarve. Jeg har fundet den store spaghetti tyl frem og går i gang med at sprøjte "græs" med den grønne glasur. Nu synes jeg allerede at det hele er begyndt at tage form og kan ikke vente med at komme i gang med det næste step. Her er fotos at glasur-græsset:

Et kage eventyrEt kage eventyrEt kage eventyrEt kage eventyr

Der skal mere "liv" i kage eventyret. Der mangler selvfølgelig fondantblomster i skovbunden! Så med en stor kop kaffe og lidt musik i radioen, så var stemningen lagt til en hyggelig dag/aften med masser af lilla, lyseblå, gule og hvide blomster i fondant.. Jeg gik igang med at lave lidt margueritter og andre forholdsvis enkle blomster. 

Et kage eventyr

I et rigtigt eventyr er der selvfølgelig masser af liv og det skal der også være i dette eventyr. Der skal være mariehøns (fondant), som skal sidde alle steder og ja også svampe i skovbunden. For at få stivet stilken af i svampene, har jeg sat en tandstik ind i stilkene på svampene. De er femstillet af lysebrunt fondant og farvet med mørkebrun pulver farve. De er lige nu skilt ad og bliver først samlet, når hele eventyr udstillingen skal stilles op til sidst, skal svampene også sættes fast i skovbunden. <3

Et kage eventyrEt kage eventyr

I eventyr er der flere "ting" der kan flyve - og det er der også her.. 

- fortsættes -

d. 29. nov.:

Nu bliver den rolige hånd og tålmodigheden sat på prøve :-) Jeg vil lave sommerfugle i alverdens smukke farver. Masser af royal icing/glasur og cornetter. For at glasuren ikke skal flyde for meget i kanten, må jeg lave en tynd glasur og en der er lidt mere fast - i hver farve. Den faste glasur vil jeg bruge til at sprøjte omkredsen på sommerfuglen og den tynde til at fylde ud med.

Et kage eventyr m. sommerfugleEt kage eventyr sommerfugle

Nu her et par dage efter er sommerfuglene tørre og jeg skal overveje hvordan jeg får dem til at "flyve" rundt om træet. Noget tyndt fiskesnørre må kunne gøre det og et lille bitte bor til at lave hul i sommerfuglens vinger. Jeg skal lige love for at min tålmodighed og den rolige hånd bliver udfordret nu - det er rigtigt svært at lave huller i glasur, selvom det er tørt. Øv - nu har jeg allerede knækket 12 sommerfugle :-(  - så må jeg lave nogle flere igen.  

Et sommerfugle kage eventyrEt kage eventyr

Nå, det lykkedes endelig - efter masser af ødelagte glasur sommerfugle - nu er alle sommerfuglene klar med snorre - lige til at hænge op på eventyrtræet, men de skal dog ikke op før alt pynt er færdigt. Hmmmm.... jeg har godt nok svært ved at vente til alt pynten er færdig med at sætte det op - jeg prøver at se hvordan det ser ud med en lille sommerfugl på en gren....... :-) det er rigtigt hyggeligt.

Et kage sommer eventyr

Den 4. dec.:

Så fik jeg lavet mere liv i mit kage eventyr - Chip og Chap kom til verden <3. De to små, søde og berømte jordegern, har fundet en ret stor "jordnød", de er i fuld gang med at åbne.

Jeg har farvet et stort stykke fondant rustfarvet. "Jordnødden" driller lidt, når jeg laver den, fordi når jeg laver mærker i jordnødden på den ene side, så forsvinder de på den anden side :-(, men det går. Så laver jeg kroppene til Chip og Chap og derefter former jeg hovederne - de karakteristiske hovedudtryk på Disneyfigurerne giver mig udfordringer, fordi de skal jo ligne de 2 berømte jordegern, som alle børn og voksne kender udseende af. De 2 hovedudtryk tager absolut længest tid af lave. På med hovederne og armene, som selvfølgelig skal være igang med at åbne den store jordnød :-) Dejlig og udfordrende opgave at lave de 2 figurer ;-)

Et kage eventyrEt kage eventyr

Et kage eventyrEt kage jule eventyr

Den 17. dec.:

Jeg har valgt at kaste mig ud i nogle meget udfordrende opgaver :-) Woody fra Toy Story og hans små blå venner laver jeg i fondant (jeg elsker Toy Story!). Hold da helt op, hvor kommer der mange detaljer på! Jeg har svært ved at "springe over" og stoppe med at lave alle detaljerne, når jeg først er gået igang.

Først laver jeg Woody´s ben, støvler og kroppen. Jeg finder hurtigt ud af, at jeg er nødt til at sætte Woody ned på et stykke træ, for han er ikke til at flytte rundt med bagefter. Så går jeg igang med hans ansigt - hmm... det er svært. Først laver jeg en udgave, men nej det duer ikke - han hoved bliver for tykt. Han så faktisk lidt uhyggelig ud - det er jo ikke meningen :-).

Et kage eventyrEt kage eventyrEt kage eventyr

 2. udgave bliver bedre og mere sødt :-). Jeg laver så cowboyhatten og de sidste detaljer og så er Woody færdig.

Et kage eventyrEt kage eventyrEt kage eventyr

Så laver jeg bagefter hans små, blå venner. De er knapt så tidskrævende og detajeret.

Et kage eventyrEt kage eventyrEt kage eventyr

Færdig - nu skal de så stilles til side, sammen med det andet pynt jeg har lavet - indtil jeg er klar til at dekorere eventyret i skoven. 

6. januar.

Så er der blevet tid til at fortsætte med eventyret - og ja selvfølgelig skal Bambi være med :-) Jeg går igang med at skære flamingo til Bambi´s hoved og krop. Kroppen går fint, men hovedet er meget svært. Jeg syntes lige hvor meget jeg retter på det, bliver det ved med at ligne en and. :-(

Et kage eventyr

Nå, men nu må det være nok. Jeg indfarver noget fondant og for at være sikker på at have nok fondant i samme farve, indfarver jeg 6 kg i en rødbrun farve. Og går igang med at overtrække hele Bambi - og for at få et "pels-agtigt" udseende, trykker jeg en modelleringspind ned i fondanten rigtigt mange steder, efter jeg har overtrukket Bambi, så det ligner pels.

Et kage eventyrEt kage eventyr

Så laver jeg ørerne - men de bliver for tunge og falder af :-( På den igen og denne gang bliver de fine og tyndere. Et kage eventyr

Jeg lader dem lægge og tørre i et par dage, og sætter dem derefter fast med tandstikker og glasur. Og sætter halen på, på samme måde.

Et kage eventyr

Munden og de andre detaljer kommer jeg så på. Øjnene er altid svære at lave, for det er vigtigt at udtrykket kommer til at se rigtigt og meget levende ud.

Et kage eventyrEt kage eventyr

Nu skal benene på, så jeg tager alt mit fondant og værktøj jeg skal bruge, med hen til hvor Bambi skal udstilles. Han bliver nemlig lavet færdig på "eventyr"- podiet hvor træet også står :-)Et kage eventyr

Nu har jeg lavet ham færdig og han lægger fint. Under hans ene ben ligger jeg husholdningsfilm, så benet blivet lidt bukket og tørrer på den måde.

Et kage eventyr

Jeg kan bare ikke la´ vær med at sætte en blomst i Bambi´s "hår" inden jeg går hjem.:-) "Lille" Bambi - eller rettere Bambi er blevet meget stor efter jeg er blevet færdig med ham. :-)

10. januar:

Nu vil jeg sætte alt min fine pynt på :-) Jeg starter med alle blomsterne - og det er rigtigt godt at alt fondant pynten er tørt, for jeg rykker meget rundt på blomsterne, før jeg synes de ligger rigtigt. Så er turen kommet til de små mariehøns <3.Et kage eventyr

Woody prøver jeg først at placere fremme på podiet, men det ser forkert ud. Så stiller jeg ham bagved sammen med hans grønne venner - det er meget bedre

.Et kage eventyr

Chip og Chap stiller jeg så foran

.Et kage eventyr

Jeg hænger mine sommerfugle op i træet, det er ikke blevet til mange - alle de andre er gået i stykker. (5 stk. tilbage).

Et kage eventyr

Tilsidst sætter jeg mine fondant svampe på

Et kage eventyrEt kage eventyr

- nu ser det super hyggeligt ud :-) Og alt er lavet i og af fondant..

Et kage eventyr

Jeg kunne egentlig godt sige, at mit eventyr slutter her - for det gør det også for et stykke tid. Men jeg kan ikke slippe det helt og jeg synes jo stadigvæk, at der mangler mere. Måske er det lidt fugle eller en sød ugle.......

Relevante artikler og opskrifter:

firmaarrangement og kager
Retro bryllupskage
Firmaarrangement med kager
Do it yourself kager - se her hvordan

 

Billig fondant

Se tips og gode råd.!
Hvorfor måleskeer..?

Petit four opskrifter

Lav selv lækre petit fours

Kageskabeloner

Lav selv flot kagepynt

Mere om kager