Køb lækre Petit four

Køb fantastiske cheesecakes!

Figurer i fondant

Lav selv søde figurer

Køb Petit Four her

Køberne anmelder kagerne

Bryllupskage step-by-step

Bryllupskager
Når du skal lave en bryllupskage er der mange ting du skal tænke på. Hvor mange personer skal kagen være til, er der mange børn, de spiser jo ikke så meget, hvad skal indholdet være i kagen. Skal det være en kage i flere etager, hvordan skal den pyntes, og hvornår skal man gå i gang med kagen. Det er også vigtigt om kagen skal severes til reception efter kirken, eller den skal spises om aftenen. Skal kagen severes til reception skal der altid beregnes lidt mere.

bryllupskage strandtema

Her kan du læse hvordan det kan tilrettelægges:

14 dage før:
Find ud af hvilken kage du vil lave og hvilken indhold der skal være i. Du kan evt. lave en lille prøve på indholdet for at se om det er det rigtige.
Bestil eller køb brudepar til kagen.
Lave en liste over hvad der skal købes ind til kagen.
Find ud af hvilken bund kagen skal stå på. Man kan lave en bund selv ved at få skåret et stykke plade, sætte trækugler i bunden og male den.

1 uge før:
Hvis der skal marcipanblomster på skal de laves, træk film over og stil dem et tørt sted.
Hvis der skal glasurpynt på, skal det sprøjtes nu så det kan ligge og tørre, når det har stået et par dage skal der ligges film løst henover så der ikke kommer støv på, glasurpynten skal stå et tørt sted.
Hvis der skal bruges pynt lavet af fondant skal det ligeledes laves nu, det skal også ligge et par dage før der lægges film løst henover, stilles tørt.

2 dage før:
Køb alt det du skal bruge til kagen.
Bag bundende til kagen.
Gør alt klar til dagen efter hvor kagen skal ligges sammen.

1 dag før:
Kagen ligges sammen og stilles i køleskabet med film over.
Fondanten, smørcreme og evt. grøn marcipanmasse laves, og stilles i køleskabet.
Hvis du skal bruge marcipanblade kan de laves nu, de skal bare pakkes godt ind enten i film eller en frysepose, så de ikke ligger og tørre.
Køb blomster hvis der skal friske blomster på kagen.

Dagen hvor kagen skal bruges:
Tag fondant, smørcreme og grønmasse ud af køleskabet et par timer før du skal igang.
Ælt fondanten godt, hvis den er for tør skal der lidt æggehvider i.
Stil alt pynten klar, hvis der skal friske blomster på, skal stilken klippes af så der er 2-3 cm. tilbage, som skal pakkes ind i film.
Rør sprøjteglasur.
Smør kagen/kagerne op med smørcreme og overtræk dem med fondant.
Pynt kagen færdig og stil den et køligt sted.

Links til relevante opskrifter:

Alt om bryllupskager

Fondant     Smørcreme      chokoladelagkagebund      Sprøjteglasur

Billig fondant

Se tips og gode råd.!
Hvorfor måleskeer..?

Petit four opskrifter

Lav selv lækre petit fours

Kageskabeloner

Lav selv flot kagepynt

Mere om kager