dejlige macarons på Frederiksberg

Køb fantastiske cheesecakes!

Figurer i fondant

Lav selv søde figurer

Køb Petit Four her

Køberne anmelder kagerne

Traditioner om bryllupskage

Bryllupskagen - før og nu

Det er naturligvis en meget stor begivenhed at blive gift, og et af højdepunkterne ved brylluppet er naturligvis bryllupskagen.

Den bryllupskage vi kender i dag, stammer oprindeligt fra England, og er fra omkring 1800-tallet. Dengang overtrak man hver etage med en hvid glasur og bagefter skulle kagerne stå og tørre til de blev helt hårde. Derefter blev de stillet oven på hinanden. Idag bruger man ofte hvid fondant eller overtræksmarcipan til at overtrække kagen med. Man sagde dengang, at hvidt var et symbol på kvindens uskyld og renhed. Når kagen idag er i flere etager, kan man stikke tynde pinde ned i kagen, hvor næste etage hviler på.

I den engelske middelalder lavede man kagen meget høj, men ikke højere end bruden og gommen kunne kysse hen over kagen, som var en tradition og hvis kysset var vellykket betød det et langt og lykkeligt ægteskab.
Den trationelle franske bryllupskage, er bygget op som et kegleformet tårn af profiteroles med fyld indeni, og et lag karamel henover.

Der er også en vis form for overtro forbundet med bryllupskagen. De brudepiger der drømte om at blive gift, skulle tage et stykke kage med hjem og lægge det under hovedpuden, eller lægge et stykke kage i deres venstre strømpe.
Idag er der en tradition for, at bruden og gommen skal skære det første stykke af kagen, det symboliserer evigt troskab. Hvis ikke alle gæsterne spiser et stykke af kagen, siger overtroen at det bringer ulykke for brudeparret.
Der findes idag uanede muligheder for at lave en unik kage. Det kan være cupcakes, petit fours eller andet, der er arrangeret på en opsats. Etagebryllupskager med søjler imellem, etagekager hvor etagerne er placeret direkte oven på hinanden, hjerterkager med et lille hjerte oven på, runde, firkantede eller kager i et lag. Bryllupskagerne kan være overtrukket med fondant, hvid glasur eller chokoladeglasur. Når kagen skal pyntes af, er der også rigtigt mange muligheder: brug friske blomster eller frugt, ganache, marcipanpynt, pynt af icing og naturligvis pynt og blomster lavet af fondant.

Det er idag meget populært at lave kagen efter et tema, f.eks. snetema, efterårstema, strandtema, parisertema, kirsebærtema mv. Så der er kun de grænser som du selv sætter. Indholdet i kagerne kan variere meget, men meget ofte bliver der brugt tykke lagkagebunde med en ganasch eller mousse imellem, for at gøre bryllupskagen mere fast og stabil.
Topfiguren kom oprindeligt fra Amerika, og blev populær fra 1950'erne. Her var figurene lidt kedelige i sammenligning med idag. For idag har fantasien fået frit spil - der er alt lige fra små søde bamser til meget elegante figurer, lavet i porcelæn. Det er jo helt op til brudeparrets temperament, om der skal være brudepar på eller ej og hvordan det skal se ud, men det er altid festligt hvis der er en bryllupskage uanset størrelsen.

 

bry-123                             bryllypskagehjerte1

Relevante links:

Se mere om bryllupskage

Retro Bryllupskage    Cognac Petit four opskrift    Napoleonshatte m. skrift

Billig fondant

Se tips og gode råd.!
Hvorfor måleskeer..?

Petit four opskrifter

Lav selv lækre petit fours

Kageskabeloner

Lav selv flot kagepynt

Mere om kager