Retro Bryllupskage
Lav selv din egen smukke og meget romantiske retro bryllupskage.
Når man lavede etagebryllupskager før i tiden, overtrak man kagerne først med overtræksmarcipan og derefter med en tynd
glasur, lavet af æggehvider og flormelis. Når glasuren var tør, pyntede man kagen med en masse blomster, snirkler, duer og
sommerfugle i glasur. Så blev bryllupskagen meget smuk og helt hvid.
Men der er nogle ulemper, ved at bruge denne fremgangsmåde. Bryllupskagen skal bl.a. stå og tørre i mange timer (ikke i køleskabet) og det er ikke så godt, hvis der bruges fløde i kagen. Det er også lidt besværligt, at der både skal overtræksmarcipan og glasur på. Idag bruger man fondant til at overtrække kagerne med - det er meget nemmere.
Hvis du vil lave en smuk retro bryllupskage, vil jeg give en kort vejledning her.
Lad os sige at du skal lave en kage i 3 etager med en ananasmousse med chokoladestykker og tykke chokoladebunde.
Du starter med at sprøjte snirkler og lave forskelligt andet pynt til kagen. Snirklerne skal tørre i 3-4 dage, hvorefter de vendes og sprøjtes på den anden side. Sprøjt altid lidt ekstra snirkler, for de går meget nemt i stykker.
Så skal du fremskaffe et bryllupskagestativ med en bund og 3 etager. Der skal bages 5 tykke chokoladebunde, 4 af dem lægges oven på hinanden og skær dem ud efter bryllupskagestativet. Den sidste bund deles i 4 stykker og lægges oven på hinanden, og den mindste etage fra stativet lægges oven på de 4 bunde. Derefter skæres disse 4 bunde ud efter den mindste etage. Lav ananasmoussen og læg kagen sammen og stil den i køleskabet til dagen efter.
Så skal der laves fondant, smørcreme og sprøjteglasur.
Smør kager op med smørcreme og overtræk den med fondant. Stil kagerne på bryllupskage etagerne og sæt bryllupskagen sammen. Sprøjt bryllupskagen i kanten på alle etagerne med sprøjteglasur og pynt med snirkler, sommerfugle og duer. Tilsidst sættes blomster imellem snirklerne. Her kan du enten bruge marcipanblomster eller friske blomster.
Relevante links:
Se flere artikler om bryllupskage
Fondant Smørcreme Petitfour apps har videoopskrifter Sprøjteglasur