Køb dejlige macarons

Køb fantastiske cheesecakes!

Figurer i fondant

Lav selv søde figurer

Køb Petit Four her

Køberne anmelder kagerne

Hvordan kommer jeg igang med at lave kager?

jordbærkage

Du har måske ikke lavet kager før eller kun prøvet det et par gange, men vil rigtig gerne i gang med at eksperimentere i køkkenet med alle de lækre kager. På Petitfour.dk er det nemt - der er video opskrifter til alle kagerne. Men jeg kan anbefale dette:

Det er vigtigt at du bliver fortrolig med de forskellige grundopskrifter bl.a. lagkagebunde, mørdej, fondant osv... Du kunne feks. starte med at lave en alm. lys lagkagebund og stå og øve dig i at smørre den jævnt ud. Eller du kan lave en portion fondant og øve dig i at arbejde med den. Prøv at starte med at rulle et stykke fondant ud og lægge det over en skål - ligesom om du skal overtrække en kage. Du kan også prøve at lave nogle fondant dyr.

fondant dyr

Hvis du er medlem af Mit petitfour.dk, har du adgang til alle medlemskagerne, hvor der er video opskrifter til og her viser jeg blandt andet hvordan du kan lave mus og kaniner - helt ned til mindste detalje. Det kunne du forsøge dig med og derved blive fortrolig med at arbejde med fondant.

Når du har prøvet dig lidt frem med de forskellige grundopskrifter, skal du selvfølgelig igang med at lave nogle kager. Et godt sted at starte, vil være at prøve og lave små napoleonshatte. Her skal du bruge 2 grundopskrifter, mørdej og kransekagemasse. Se filmen i opskriften igennem et par gange før du går i gang og husk at tage dig rigtig god tid. Lav mørdejen og kransekagemassen og læg dem i køleskabet i mindst 1 time, så er de nemmere at arbejde med. Følg video opskriften meget nøje, imens du laver napoleonshattene - så vil det blive det en succes.

små napoleonshatte

Hvis nu resultatet ikke skulle blive så godt første gang, må du ikke midste modet, bare prøv en gang til og lær af dine fejl. Du kan altid skrive til mig i mit kageforum, hvis du har spørgsmål :-)
Den fedtfattige æbletærte og banantærte og også nogle nemme kager at starte med.

fedtfattig banantærte

Næste skridt kan passende være at lave en frangelitéroulade med skovbær mousse - for her skal du lære at arbejde med husblas.

fedtfattig banantærte

Jeg viser meget nøjagtigt i opskrifts videoen, hvordan du skal bære dig ad. En lille vigtig ting er, at husblassen skal være varm nok, når du skal bruge den - ellers kommer der trævler i moussen. Når du vender husblas/bær op i flødeskummet, så vær obs på at du ikke må stå og vende det alt for meget, for så kan du risikere at det skiller. Bliver moussen for blød, kan du stille den i køleskabet i 5-10 min., inden du smørrer det ud på frangelitébunden.

Hvis du følger disse metoder - er du hurtigt klar til at lave de større kager. Bare kast dig ud i det, men husk altid at have god tid når du skal bage :-).

Speciel hjertekage m. fondant   Specielt designede kager  Medlemsfordele på Mit Petitfour.dk

Billig fondant

Se tips og gode råd.!
Hvorfor måleskeer..?

Petit four opskrifter

Lav selv lækre petit fours

Kageskabeloner

Lav selv flot kagepynt

Mere om kager