De bedste cupcakes og muffins
Muffins og Cupcakes
En Muffin er mindre kage i portionsstørrelse, som kan laves i to forskellige varianter - baseret enten på bagepulver, som er sød - eller gær. Den bagepulver-baserede muffin, har amerikansk oprindelse og er blød i konsistensen. Det er den mest populære i Danmark. Den gær baserede muffin - brødvarianten - er den foretrukne i bl.a. England - og er den ældste. Den ses sjældent i Danmark. De tidligere varianter var ofte ikke så søde, som dem vi har i dag og der var ikke nogen særlig variation i kagerne.
Muffins blev tidligere brugt som morgenmad fordi de kunne laves hurtigt og enkelt. Idag minder dejen mest om sandkagedej og der er usandynligt mange smagsvarianter - hvor de mest populære i dag er med vaniljesukker, chokolade, nødder, citron eller blåbær.
Når du skal bage dejen, skal den fordeles i små papirsforme eller i specielt udformede silikoneforme, hvor kagerne af den bløde dej, bages i en mellemvarm ovn. I de senere 20 år er muffins blevet rigtigt populære og bliver solgt i stor udstrækning i danske caféer og bagerier.
Cupcakes
Forskellen på en Cupcake og en muffin er ikke særlig stor. Dybest set er en Cupcake en muffin, som er pyntet med creme, ising, glasur, blomster i fondant, og forskellige former for krymmel. Så forskellen ligger i pynten - men fælles for dem begge er, at de er nemme at bage, flotte og festlige at servere, nemme at transportere og rigtigt populære at spise.
Variationen af muffins og cupcakes er umådelig stor - kun fantasien sætter grænser - så find din favorit og kom igang med at bage dine egne.
Se nedenfor nogle gode opskrifter på cupcakes og muffins, med videoinstruktion, så du selv kan lave dem. Flere af opskrifter skal du logge på for at kunne bruge - og det er helt gratis!. Du kan få adgang til opskrifterne ved at oprette en profil i Mit petitfour.dk boksen til højre på websitet eller ved at logge ind med din profil.