Lækre små Napoleonshatte opskrift - se video
Antal: 20 stk Se videolink i opskriften
Ingredienser:
1 portion mørdej (se grundopskrift til mørdej)
1/2 portion kransekagemasse (se grundopskrift til kransekagemasse)
Mørk overtrækschokolade
Dette skal du også bruge:
En udstikker på 6 cm i diameter, lineal
Sådan gør du:
Smelt chokoladen i vandbad.
Rul kransekagemassen ud til en pølse på 20 cm.
Læg linealen op ad kransekagemassen, skær stykker på 1 cm.
Rul mørdejen ud, ca. 2mm, husk at komme mel på bordet, sørg for at mørdejen ikke hænger i bordet når du ruller den ud.
Kom bagepapir på en plade, børst det mel der evt. er oven på mørdejen af, ellers har kransekagemassen svært ved at hænge fast i mørdejen.
Stik en mørdejsbund ud og læg dem på bagepladen med 1 cm mellemrum.
Tag et af de stykker kransekagemasse du har skåret ud og tril til en kugle. Det gør ikke noget det fedter lidt, for så hænger den bedre i mørdejen.
Læg kuglen ned i midten på en mørdejsbund.
Tag 3 punkter på mørdejsbunden ude i kanten, med den samme afstand imellem, tryk mørdejsbunden ind på kuglen ca. på midten. Alle 3 punkter skal trykkes samtidig.
Når alle 20 hatte er færdige, bages de ved 230c varmluft til de er gyldne, ca. 6-8 min.
Lad napoleonshattene køle helt af. Tag fat i toppen og dyp bunden ned i chokoladen, hold hatten lodret og ryst den lidt. Stil hatten ned på bagepapiret igen så toppen og to af hjørnerne rør papiret.
Napoleonshattene kan gemmes i køleskabet i en tæt beholder i en uge, eller i fryseren i 2-3 uger.
Andre relevante links:
Napoleonshatte m. skrift Mexicanske cookies Overtrækschokolade Lækre flødeboller