køb Nytårs gourmet dessert her

Figurer i fondant

Lav selv søde figurer

Lækre små Napoleonshatte opskrift - se video

opskrift små napoleonshatte

Antal: 20 stk Se videolink i opskriften

opskrift små napoleonshatte

Ingredienser:
1 portion mørdej (se grundopskrift til mørdej)
1/2 portion kransekagemasse (se grundopskrift til kransekagemasse)
Mørk overtrækschokolade

Dette skal du også bruge:
En udstikker på 6 cm i diameter, lineal

Sådan gør du:
Smelt chokoladen i vandbad.
Rul kransekagemassen ud til en pølse på 20 cm.
Læg linealen op ad kransekagemassen, skær stykker på 1 cm.
Rul mørdejen ud, ca. 2mm, husk at komme mel på bordet, sørg for at mørdejen ikke hænger i bordet når du ruller den ud. 
Kom bagepapir på en plade, børst det mel der evt. er oven på mørdejen af, ellers har kransekagemassen svært ved at hænge fast i mørdejen.
Stik en mørdejsbund ud og læg dem på bagepladen med 1 cm mellemrum.
Tag et af de stykker kransekagemasse du har skåret ud og tril til en kugle. Det gør ikke noget det fedter lidt, for så hænger den bedre i mørdejen. 
Læg kuglen ned i midten på en mørdejsbund.
Tag 3 punkter på mørdejsbunden ude i kanten, med den samme afstand imellem, tryk mørdejsbunden ind på kuglen ca. på midten. Alle 3 punkter skal trykkes samtidig.
Når alle 20 hatte er færdige, bages de ved 230c varmluft til de er gyldne, ca. 6-8 min.
Lad napoleonshattene køle helt af. Tag fat i toppen og dyp bunden ned i chokoladen, hold hatten lodret og ryst den lidt. Stil hatten ned på bagepapiret igen så toppen og to af hjørnerne rør papiret. 
Napoleonshattene kan gemmes i køleskabet i en tæt beholder i en uge, eller i fryseren i 2-3 uger.

Link til opskriftsvideo


Andre relevante links:

Napoleonshatte m. skrift     Mexicanske cookies      Overtrækschokolade   Lækre flødeboller

Billig fondant

Se tips og gode råd.!
Hvorfor måleskeer..?

Petit four opskrifter

Lav selv lækre petit fours

Kageskabeloner

Lav selv flot kagepynt

Mere om kager