Speciallagkage m.valnød og chokolade
Lagkage med valnødder og chokolade
Antal: 14-18 pers.
Ingredienser:
Til bunden skal bruges:
4 æg
160 g sukker
1 tsk. bagepulver
1 knivspids salt
30 g cacao
140 g hvedemel
30 g mørk chokolade
Til valnøddemoussen skal bruges:
500 g græsk youghurt (mærket Total 5 %)
3/4 l fløde
9 blade husblas
100 g valnødder
100 g mørk eller lys chokolade
2 tsk citronsaft
60 g flormelis
50 g overtrækschokolade
Pynt: Hele valnødder, jordbær og hjemmelavet chokoladepynt.
Dette skal du også bruge:
En springform 24 cm i diameter, et stykke pap,der er 9 cm bredt og 80 cm langt, husholdningsfilm, cornet, en frysepose, og et lagkagefad, en håndmikser.
Sådan gør du:
Smelt 30 g chokolade
Æg og sukker piskes med håndmikser i ca. 6-8 min. til det er luftigt og hvidt.
Rør vand i cacaoen, så den bliver til en tyk grød, uden klumper og rør den smeltede chokolade i.
Bland mel, salt og bagepulver.
Vend forsigtigt cacaomassen og melet med æg og sukkermassen.
Hæld det i springformen og bag bunden i ca. 20 min ved 180c varmluft. Når bunden er kølet lidt af, skal ringen af og vendes ud på et stykke bagepapir med lidt rasp på. Hvis bunden skal være mere kompakt og svampet, så læg et stykke bagepapir oven på igen og derefter et spækbræt, så bunden bliver trykket lidt imens den køler af.
Læg husblas i blød i koldt vand i 15 min.
Hak valnødderne groft og rist dem i ovnen i 4 min. ved 200c varmluft
Hak 100 g chokolade groft.
Når bunden er kølet af deles den i 2 stykker (skæres igennem vandret). Det nederste stykke lægges på et stykke bagepapir med rasp på. Pak papstykket ind i husholdningsfilm, og sæt det rundt om bunden, tape pappet sammen så du har en ring der passer til bunden.
Pisk 3/4 l fløde.
Tag husblassen op af vandet og vrid det godt, kom det i en gryde sammen med 2 spsk. citronsaft. Smelt husblassen imens du rører, den skal være godt varm og må gerne dampe.
Bland nødder, hakket chokolade og flormelis sammen med den græske youghurt.
Tag 1 spsk. flødeskum og rør det i husblassen, kom resten af flødeskummet i den græske youghurt og hæld husblassen i. Vend det hele forsigtigt med en dejskraber.
Fyld halvdelen af valnøddemoussen på bunden og smør det ud til kanten, læg den anden bund oven på, og kom resten af moussen på. Stil lagkagen i køleskabet med film over, i 2-3 timer, eller til dagen efter.
Tag et fad eller lignende og læg fryseposen på.
Smelt overtrækschokoladen i vandbad, rør 4-6 dråber vand i og kom lidt i et cornet. Klip et hul ikke for lille, og sprøjt nogle lange stænger der er tykke for neden og går op i en spids for oven, stil dem i køleskabet.
Skyl og halver nogle jordbær, lad blomsten sidde på, gør hele valnødder klar.
Stil lagkagen på et fad, åben pappet der hvor det er lukket med tape, og tag det af.
Når chokoladepynten er helt kold, stikker du det ned i midten af kagen.
Læg 8 halve jordbær rundt om chokoladepynten og 12 hele valnødder rundt i kanten.
Lagkagen kan holde sig 2 dage i køleskabet.
Se videoopskriften til valnøddelagkagen
Andre relevante links:
Hjertekage med fondant Lagkage m. nougat Lækker lagkageopskrift