dejlige macarons på Frederiksberg

Køb fantastiske cheesecakes!

Figurer i fondant

Lav selv søde figurer

Køb Petit Four her

Amerikansk Apple Pie - lav den selv

amerikansk Apple Pie opskrift

Amerikansk Apple Pie med kanel og hasselnødder

En Pie er en meget populær tærte. Nedenfor får du en opskrift på en rigtig dejlig amerikansk Apple Pie med hassenødder, kanel og rosiner.

Der er mange amerikanere, der spiser pien med cheddar ost til. Når tærten skal severes, er det en god idé at severe den lun med iskold flødeskum eller en kugle vaniljeis.

amerikansk Apple Pie opskrift

Ingredienser:
1 portion mørdej grundopskrift til mørdej 
70 g mel
70 g sukker
70 g margarine
2 æg
1/4 tsk. bagepulver
50 g hasselnødder (grofthakket)
1 tsk. kanel.
40 g rosiner
kornene fra en hel vaniljestang
2 spsk. brun farin
3 mellem store æbler

Dette skal du også bruge:
1 tærteform ca. 24 cm i diameter, en håndmixer med piskeris og en pensel.

Sådan gør du:
Skræld æblerne, fjern kernehuset og skær dem i både på 2-3 mm.
Pisk sukker og margarine sammen.
Pisk 1 æg i på laveste hastighed, det skal kun lige køres sammen.
Bland bagepulver og mel sammen og kør det forsigtigt i sammen med margarinemassen.
Bland de hakkede hasselnødder, kanel, rosiner, vaniljekorn og brun farin sammen med margarinemassen.
Rul mørdejen ud på 2 mm og fór formen, smør nødde/rosinmassen ud på mørdejen.
Tryk æblebåde på højkant ned i, hele vejen rundt og i midten. Gerne lidt flere æblebåde i midten, så pieen bliver lidt vælvet (højest på midten).
Rul et stykke mørdej ud på 2-3 mm og læg det hen over tærten.
Tryk ned i kanten hele vejen rundt, så det overskydende mørdej trykkes af.
Pisk ægget og pensl hele tærten oven på. Drys resten af de hakkede hasselnødder på og skær nogle huller på 1 cm lidt fra kanten og ind mod midten. Bages ved varmluft 190c 20-25 min. 
Kan holde sig i fryseren i et par uger.

Se flere opskrifter og artikler:

Mexikanske Cookies     Lækre Pistaciesnitter      Dejlige tærter     Muffins og cupcakes

 

Billig fondant

Se tips og gode råd.!
Hvorfor måleskeer..?

Petit four opskrifter

Lav selv lækre petit fours

Kageskabeloner

Lav selv flot kagepynt

Mere om kager