køb Nytårs gourmet dessert her

Køb fantastiske cheesecakes!

Figurer i fondant

Lav selv søde figurer

Køb Petit Four her

Køberne anmelder kagerne

Flot og dekorativ kagepynt

kage pynt pynt til kager

Der er mange muligheder, når kagen skal pyntes af. 

Kan tanken om at finde den rette kage pynt og dekorere en kage helt fra bunden virke en smule overvældende? Eller har du måske bare lyst til at få nogle idéer til at pynte en kage, så den bliver flot og indbydende?

Nedenfor vil jeg kort gennemgå forskellige former for kage pynt, som du kan bruge til din næste kage. 

Frosting - er fast, lækker smørcreme, som er rigtigt god til at lave flot, farverig og velsmagende pynt til især cupcakes, men du kan også bruge det til pynt på andre kager. Frosting skal sprøjtes ud med en sprøjtepose og tyl og det er typisk lavet af smør, flormelis og vanilje.

kage pynt frosting

Royal Icing (sprøjteglasur) - er en glasur som er rørt smidig og sej. Det er rigtigt godt til håndsprøjtet pynt på mange slags kager, såsom bryllupskager, festkager m.fl. Det kan laves i alle farver og bliver ofte sprøjet ud fra et cornet eller sprøjtepose, eller udsmurt med en palet. Royal Icing hærder (tørrer) op til en hård, men porøs sukkermasse og er lavet af flormelis og æggehvider.

kage pynte ting

Fondant - findes i mange variationer, og er en tyk og smidig sukkermasse som kan farves i alle farver og smagsnuancer. Det bruges til mange formål, men ofte som overtræk på kager, til at modellere og forme figurer og ting til kage pynt, til at lave de smukkeste blomster og meget, meget mere. Det er et godt alternativ til marcipan og er nemt at rulle ud og modellere / arbejde med. Fondant hærder hårdt op og er lavet af flormelis, æggehvider og skumfiduser (eller glukose i stedet for skumfiduser). 

fondant udstikkere

Marcipan - kender vi vist alle sammen, det kan bruges til rigtigt mange ting, bl.a. overtræk til kager, kagepynt i alle former og farver, som velsmagende indhold i kager, i bl.a. konfekt, chokolader og kransekage osv. Det kan formes, rulles og håndsprøjtes afhængig af anvendelsen. Marcipan er lavet af malede mandler og sukker.  

marcipan pynt

Andre former for pynt - du kan også bruge andre let tilgængelige produkter som, chokolade (som overtræk, indhold eller modelleret pynt), frugt og nødder (som hele bær eller f.eks. udskåret til pynt/smag og indhold i kager) og sukkerkrymmel (typiske som hårde, små genstande i alle former og farver). Nogle bruger også slik som pynt - hvem kender ikke kagemanden til børnefødselsdagen med masser af alm. og mindre stykker slik som pynt på?

I opskrifterne på Petitfour.dk bruger mange former for kage pynt - både fondant, marcipan, frosting, frugt og nødder m.fl., afhængig af hvilken kage jeg laver. Men hvis du vil lære hvordan du laver smukke fondant blomster og figurer, sprøjter kage pynt med royal icing eller laver lækker cupcake frosting, så prøv et af mine kurser - du kan her se kursusoverblikket 

Andre relevante artikler:

Do it yourself kager
Kageforum

Kageopskrifter - oversigt
Nyheder om kager

Billig fondant

Se tips og gode råd.!
Hvorfor måleskeer..?

Petit four opskrifter

Lav selv lækre petit fours

Kageskabeloner

Lav selv flot kagepynt

Mere om kager