køb Nytårs gourmet dessert her

Køb fantastiske cheesecakes!

Figurer i fondant

Lav selv søde figurer

Køb Petit Four her

Køberne anmelder kagerne

Kager med marcipanovertræk - se her hvordan

kager med marcipanovertræk  marcipanovertræk til kager

Macipan er dejligt at arbejde med, både når det bliver brugt til at overtrække kager og når du skal lave marcipanfigurer. Her får du nogle gode tips til kager med marcipanovertræk, selvom det er en smagssag om kagen skal overtrækkes med marcipan eller fondant.

Med fondant kan du få din kage helt hvid, men med overtræksmarcipan vil kagen blive råhvid. Du kan selvfølgelig vælge og farve din marcipan i mange forskellige farver og marcipan er ikke så svært at indfarve. Og så skal det ikke glemmes at en kage der er overtrukket med marcipan, giver kagen som udgangspunkt en rigtig dejlig smag.

Hvis du vælger at overtrække kagen med marcipan, er det vigtigt at du laver en god overtræksmarcipan. Overtræksmarcipan består af rå marcipan, flormelis og glykosesirup. Glykosesirup har den egenskab, at marcipanen bliver smidig og lækker nem at arbejde med og så revner marcipanen ikke, når du overtrækker din kage.

marcipan til kager

marcipan til kager marcipanovertræk til kager

Når du laver kager med overtræksmarcipan, er det altid en god idé, at din kage har stået i køleskabet natten over, så den er blevet rigtig godt fast i det, inden du overtrækker den med marcipan. Når du skal lave kagen færdig, skal kagen smørres op med et lag smørcreme, så marcipanen hænger godt fast i kagen. Du kan evt. smage smørcremen til, med samme smag som kagens fyld, hvilket ofte vil være prikken over i´et. Marcipan er desværre lidt dyrt, men hvis du selv laver din overtræksmarcipan, er der mulighed for at spare penge.

Kom på kursus i at lave overtræksmarcipan, marcipanfigurer og marcipanblomster

Lav en sød kage med katte tema og små marcipankatte


link til kage med marcipanovertræk

Når du severer en kage overtrukket med marcipan, vil det som oftest sprede stor glæde, hvis der ovenikøbet er marcipanfigurer på kagen - dem er der altid kamp om. Så kager med marcipanovertræk..? ja bestemt en god løsning til din næste kage.

Overtræksmarcipan
DIY - Petit four m.nougat
DIY - Valnøddelagkage
DIY - Hjertekage m.fondant

Billig fondant

Se tips og gode råd.!
Hvorfor måleskeer..?

Petit four opskrifter

Lav selv lækre petit fours

Kageskabeloner

Lav selv flot kagepynt

Mere om kager