køb Nytårs gourmet dessert her

Figurer i fondant

Lav selv søde figurer

Petit four

Se alle petit four og fudge

Petit four er en lille kage, man blandt andet spiser som dessert eller til kaffen. Petit fours bliver meget ofte brugt til receptioner, da de er meget dekorative og kan tåle at stå ude i mange timer. En stor fordel ved petit fours er, at de kan laves flere dage før, og anrettes på fade i god tid.

Petit fours stammer oprindeligt fra Frankrig. Her laves de ofte med en tynd glasur (fondant) udover i forskellige farver, og en meget fin og dekorativ afpyntning. De små kager kan indeholde mange forskellige ting, ja der er ikke grænser for hvordan man kan lave dem, bare det er en lille lækker kage der er pyntet flot, og som man kan spise i et par bidder. Meget ofte bliver der brugt en mazarinbund med forskellige smagsvarianter, ganache lavet af enten hvid, mørk eller lys chokolade og forskellige nødder.

Hvis der skal holdes en stor fest, kan det være en idé at lave nogle forskellige Petit fours , napoleonshatte og minifrugttærter, istedet for en stor kage. Du kan anrette dem på store fade og lægge blomster, eller marcipanroser ved. Hvis det er en mærkedag er det utrolig dekorativt at lave et flot skilt i macipan eller fondant, hvor du skriver navn på, og lægger på fadet sammen med kagerne, det gør det mere personligt.

Jeg har ofte haft den fornøjelse, at skulle lave store anretninger med flere hundrede Petit fours. På anretningen skulle der ligge blomsterbuketter lavet af marcipan eller fondant sammen med Petit fours, i farver der matchede bordet. Jeg har også haft kunder der valgte Petit four istedet for en bryllupskage. Her brugte jeg en flot træplade, spejl el.lign. til at arrangere kagerne på. Jeg startede med at stille et brudepar på en opsats, og satte den fast på pladen, derefter dekorerede jeg opsatsen med de blomster kunderne ønskede. Herefter "byggede" jeg ud med Petit fours, de blev lagt symmetrisk og tog sig rigtigt godt ud.

Hvis du vælger at lave Petit four til din fest skal der beregnes ca. 2-3 stk pr. pers. Husk at det ser flot ud at lave flere forskellige slags, hvis du skal bruge mange.

petitfournougat2    pf m. choko2    petitfour.mange1   

Andre relevante links:

Se alle vores opskrifter på petit four´s som du selv nemt kan lave.

Cognac petit fours     Napoleonshatte opskrift      Kager med skrift   Mazarinmasse opskrift

Billig fondant

Se tips og gode råd.!
Hvorfor måleskeer..?

Petit four opskrifter

Lav selv lækre petit fours

Kageskabeloner

Lav selv flot kagepynt

Mere om kager