køb lækreste kager her

Køb fantastiske cheesecakes!

Figurer i fondant

Lav selv søde figurer

Køb Petit Four her

Køberne anmelder kagerne

Specielt designede kager

Designerkage - hvordan laver du den?

Det er altid spændende at lave en kage, som er specielt designet til den fest eller event du skal afholde. Måske skal du give kagen som gave til den fest du er inviteret til? Under alle omstændigheder skal den være både super flot og smage fantastisk. Jeg har igennem en årrække lavet mange specielt designede kager. Bl.a. har jeg lavet kage til Grundlovens 150 års fødselsdag til 300 personer, som forstillede Grundlovsbogen og 150 små Grundlovsbøger.

En anden opgave blev lavet til LEGO, som skulle bruge 6000 legoklodser i forskellige farver. Det gjorde jeg bl.a. ved at lave nogle aflange petit fours, overtrukket med marcipan i forskellige farver, som blev sprøjtet med farvet glasur. Glasuren fik samme farve som marcipanen og blev sprøjtet som små knopper oven på marcipanen. Det var et flot syn, da de alle 6000 var færdige :-).

Jeg har også lavet rigtigt mange specielt designede kager til mine kunder, lige fra campingvogne til fodboldbaner. Jeg vil her fortælle hvordan du kan gribe opgaven an, hvis du selv vil prøve at lave en specialkage.
Det er vigtigt at starte i god tid. Fremskaf nogle billeder af hvad kagen skal forstille, og find ud af hvor mange pers. den skal være til. Find ud af hvilke bunde du vil bruge til kagen - hvis der skal bruges mazarinbunde, skal de ligge nederst i kagen pga. deres vægt. Hvad skal indholdet være i kagen, hvad skal kagen smage af. En mousse er god til formålet, da der er husblas i, og kagen har nemmere ved at "sætte" sig i køleskabet.

Lad os sige du skal lave en kage, der forestiller en bil til 20 pers. til en 30 års fødselsdag, med hindbærmousse og tykke chokoladebunde. Så skal du starte med at lave en skabelon i pap som har bilens størrelse set oppe fra. 

Bag tykke chokoladebunde i alm. bradepandestørrelse til ovnen. Skær bundene ud efter pap skabelonen, så du har 3 stykker. Lav din hindbærmousse og læg de 3 bunde sammen med noget af hindbærmoussen. De overskydende bundstykker skal du bruge til at bygge bilens tag op med, skiftevis mousse og bunde. Lad kagen stå natten over i køleskabet. Tag en lille savtakket kniv og skær kagen til, så den får samme form som bilen har. Smør kagen op med smørcreme og farv fondant i den farve bilen skal være, og kom det på kagen. Farv fondant i forskellige farver, som du skal bruge til dæk, ruder, udstødning, nummerplade osv... De forskellige ting der skal på kagen, påføres med lidt vand. På nummerpladen kan du evt. skrive tillykke. Arbejd hele tiden efter dine fotos, så det kommer til at ligne bilen så meget som muligt.

Der er ingen tvivl om at sådan en kage gør stor lykke :-) Også for dig der laver den.

kaninkage-3      Mus i fondant      skil-paddekage-

Se andre relevante links:

Hjertelagkage m. fondant     Lys lagkagebund      God smørcreme      Medlemsfordele på Mit petitfour.dk 

Fondant  

 

Billig fondant

Se tips og gode råd.!
Hvorfor måleskeer..?

Petit four opskrifter

Lav selv lækre petit fours

Kageskabeloner

Lav selv flot kagepynt

Mere om kager