køb Nytårs gourmet dessert her

Figurer i fondant

Lav selv søde figurer

Alverdens tærter

Der findes utroligt mange dejlige tærter, og tærter er meget populære at spise. Det er meget almindeligt, at cafeer har et blandet udvalg af tærter, bla. er æbletærte, chokoladetærte, rababertærte meget populære. Grunddejen i en tærte, er som oftest en mørdej, men du kan også bruge andre former for dej.

Jeg vil her nævne nogle eksempler på forskellige tærter du kan lave:

Hvis du vil lave en rigtig lækker chokoladetærte, skal du starte med at koge en ganasch og stille i køleskabet. Derefter bager du tynd, sprød bund af mørdej, som du smørrer med chokolade. Pisk ganaschen og kom det op i tærten og stil den i køleskabet i 2-3 timer. Derefter pynter du den af med chokoladespåner og friske bær.

Du kan også lave en pie. En Pie er en tærte med frugt i og et låg af mørdej. Du skal starte med at fore en tærteform med mørdej, derefter hakker du nogle æbler og blander æblerne med rosiner, nødder, sukker og kanel. Kom fyldet i tærten og fordel det, så det er højest på midten. Læg et låg af mørdej på, bag tærten og sevér den med kold cremefraice.

Så er der tærten vi alle elsker - Jordbærtærten. Du fórer en tærteform med mørdej og smører 2-4 mm mazarinmasse i bunden. Derefter kommes den i ovnen. Smør chokolade i bunden når den er kold. Så laver du en dejlig vanillecreme og kommer det i tærten. Læg halve jordbær over hele tærten overflade og smør géle på.

Ja der findes jo rigtigt mange forskellige tærter og med lidt fantasi, kan du lave din helt egen ynglingstærte med alle de ting, du synes der smager godt. 

aebletaerte     Jordbaertaerte     Chokolade taerte

Relevante links:

Lækker medlemskage


Et par gode tærteopskrifter

Billig fondant

Se tips og gode råd.!
Hvorfor måleskeer..?

Petit four opskrifter

Lav selv lækre petit fours

Kageskabeloner

Lav selv flot kagepynt

Mere om kager