Bedste opskrift på Mørdej
Se videolink nederst i opskriften
Ingredienser:
80 g flormelis
1 æg
170 g margarine
1 tsk. vanillesukker
250 g mel
Dette skal du også bruge:
Håndmixer med dejkroge
Sådan gør du:
Vej alle ingredienserne af i en stor skål.
Husk at margarinen skal have stuetemperatur.
Kør det hele sammen med håndmixeren(m. dejkroge) til det samler sig lidt.
Drys lidt mel på bordet og ælt dejen færdig der.
Du må ikke ælte for meget, den skal kun lige æltes sammen og være fri for klumper.
Lad mørdejen hvile en ½ time i køleskabet, inden du skal bruge den. Den kan godt laves dagen før.
Hvis dejen bliver æltet for meget, kan du risikere at den trækker sig sammen, når den bliver bagt.
Videolink om hvordan du laver en mørdej
Se flere relevante links:
Lækre Pistaciesnitter Napoleonshatte opskrift Alverdens tærter Mazarinmasse opskrift