Amerikansk Apple Pie - lav den selv
Amerikansk Apple Pie med kanel og hasselnødder
En Pie er en meget populær tærte. Nedenfor får du en opskrift på en rigtig dejlig amerikansk Apple Pie med hassenødder, kanel og rosiner.
Der er mange amerikanere, der spiser pien med cheddar ost til. Når tærten skal severes, er det en god idé at severe den lun med iskold flødeskum eller en kugle vaniljeis.
Ingredienser:
1 portion mørdej grundopskrift til mørdej
70 g mel
70 g sukker
70 g margarine
2 æg
1/4 tsk. bagepulver
50 g hasselnødder (grofthakket)
1 tsk. kanel.
40 g rosiner
kornene fra en hel vaniljestang
2 spsk. brun farin
3 mellem store æbler
Dette skal du også bruge:
1 tærteform ca. 24 cm i diameter, en håndmixer med piskeris og en pensel.
Sådan gør du:
Skræld æblerne, fjern kernehuset og skær dem i både på 2-3 mm.
Pisk sukker og margarine sammen.
Pisk 1 æg i på laveste hastighed, det skal kun lige køres sammen.
Bland bagepulver og mel sammen og kør det forsigtigt i sammen med margarinemassen.
Bland de hakkede hasselnødder, kanel, rosiner, vaniljekorn og brun farin sammen med margarinemassen.
Rul mørdejen ud på 2 mm og fór formen, smør nødde/rosinmassen ud på mørdejen.
Tryk æblebåde på højkant ned i, hele vejen rundt og i midten. Gerne lidt flere æblebåde i midten, så pieen bliver lidt vælvet (højest på midten).
Rul et stykke mørdej ud på 2-3 mm og læg det hen over tærten.
Tryk ned i kanten hele vejen rundt, så det overskydende mørdej trykkes af.
Pisk ægget og pensl hele tærten oven på. Drys resten af de hakkede hasselnødder på og skær nogle huller på 1 cm lidt fra kanten og ind mod midten. Bages ved varmluft 190c 20-25 min.
Kan holde sig i fryseren i et par uger.
Se flere opskrifter og artikler:
Mexikanske Cookies Lækre Pistaciesnitter Dejlige tærter Muffins og cupcakes