køb Nytårs gourmet dessert her

Figurer i fondant

Lav selv søde figurer

Kager til Europæisk Melodi Grand Prix

grundloven som kage

Brødrene Olsen vandt i år 2000 det europæiske Melodi Grad Prix og det var vi alle stolte over. Det betød jo, at vi her i Danmark havde æren af at skulle afholde Melodi Grad Prix året efter - i år 2001.

Den store begivenhed blev afholdt lørdag d. 9.maj i Parken, og jeg fik æren af at skulle lave petit fours til arrangementet. 
Maj var altid en højsæson for mig i mit konditori, der var mange konfirmationer, bryllupper og andre store fester, som jeg lavede forskellige kager til. Jeg nød at have rigtig travlt, så da jeg fik ordren ind på 9500 (håndfremstillede) petit four, tog jeg det som en spændende udfordring. Jeg fik ekstra personale hjælp med denne store ordre - der skulle bages bunde, skæres ud, dyppes og pakkes. Vi pakkede altid petit four kasser med 50 stk. i og der var 12-14 forskellige slags i hver kasse. Kagerne blev altid lagt i poser i kasserne, så de ikke tog smag fra andre ting, når de stod i køleskabet i de forskellige restauranter. Så gik jeg i gang med at udregne, hvilke og hvor mange forskellige petit fours der skulle fremstilles, hvormange råvarer jeg skulle købe.

grundloven som kage   petitfour til grand prix
Der blev lavet kager i døgndrift - de skulle jo alle sammen være friske og da vi nåede til fredag formiddag, dagen før kagerne skulle bruges, kørte vores chauffør ind til Parken med de første 6000 petit four. Vi fortsatte med at lave resten af kagerne og lørdag morgen, blev de sidste 3500 petit fours kørt ind til Parken. Nu kunne alle de inviterede gæster til det europæiske MGP, spise dejlige, hjemmelavede petit fours. 

Andre relevante links:

Grundloven som kage   Hvad er en Petit Four?   Små Napoleonshatte   Cognac petitfours    Specielt designede kager

Billig fondant

Se tips og gode råd.!
Hvorfor måleskeer..?

Petit four opskrifter

Lav selv lækre petit fours

Kageskabeloner

Lav selv flot kagepynt

Mere om kager