køb Nytårs gourmet dessert her

Figurer i fondant

Lav selv søde figurer

Hvid Chokoladekage opskrift m. hindbærmousse

Lagkage med moccabunde og hindbærmousse opskrift

Her er en lækker lagkage med hvid chokolade med moccabund og hindbærmousse. Lav den selv med denne opskrift, som har videolink med alle detaljerne.

Lagkage med moccabunde og hindbærmousse opskrift

Antal: 14-18 pers. Se videolinks nederst i opskriften.

Ingredienser:
Til bundene skal bruges:
1 portion mazarinmasse (se grundopskrift til mazarinmasse)
1 spsk. nescafe
2 æg
80 g sukker
½ tsk. bagepulver
Et nip salt
70 g hvedemel
15 g cacao
Til hindbærmoussen og chokoladetrøffelen skal bruges:
1 1/4 l fløde
300 g hindbær (husk at hindbær fra frost skal koge i et par min.)
30 g sukker
9 blade husblas
150 g hvid chokolade (hakket)
Til pynt skal bruges:
20 g mandler
Rød frugtfarve
50 g sukker 
5 g glykosesirup
½ dl vand

Dette skal du også bruge:
En springform 24 cm i diameter, et stykke pap der er 9 cm bredt og 80 cm langt, husholdningsfilm, en håbdmikser og en lille gryde.

Sådan gør du:
Bring ½ l fløde i kog og kom chokoladen i., Rør i gryden til det er smeltet og hæld det i en skål. Stil det i køleskabet, til det er helt koldt, ca 3-4 timer. (kan også koges dagen før).

Hindbær koges i et par min. og stilles i køleskabet til de er kolde.

Æg og sukker piskes med håndmikser i ca. 3-5 min. til det er luftigt og hvidt.

Bland mel, salt og bagepulver. 

Vend forsigtigt melet med æg og sukkermassen.
Hæld det op i springformen og bag bunden i ca. 12 min 180c varmluft. Når bunden er kølet lidt af, skal ringen af og den vendes ud på et stykke bagepapir med lidt rasp på.
Lav mazarinmassen og rør 1 spsk. nescafe i. Fór springformen med bagepapir og smør mazarinmassen ud og bag den i ca. 12-15 min. ved 200 grader (varmluft).
Når mazarinbunden er helt kold, lægges den på et stykke bagepapir med rasp på. Pak papstykket ind i husholdningsfilm og sæt det rundt om bunden. Tape pappet sammen, så du har en ring der passer til bunden. 
Læg husblassen i blød i koldt vand i 15 min.
Pisk 3/4 l fløde og bland hindbærrene og sukker.
Tryk vandet ud af husblassen og kom det i en gryde sammen med 1 spsk. af saften fra hindbærrene. Smelt husblassen imens du omrører, (det skal være godt varmt og må gerne dampe lidt) bland den varme husblas med resten af bærrene. Tag en dejskraber og vend forsigtigt hindbærrene i flødeskummet.
Pisk i chokoladetrøflen til den bliver stiv.
Kom alt hindbærmoussen på mazarinbunden og smør det ud, læg lagkagebunden oven på.
Fordel alt chokoladetrøffelen på, smør det ud og tag en palet. Træk lidt op i chokoladetrøfflen, så den bliver rustik.
Stilles i køleskabet i 4-5 timer eller til dagen efter.
Kom ½ dl vand i en lille gryde, hæld 50 g sukker ned i midten af vandet, så der ikke kommer sukker op ad kanterne, vej glykosesirupen af op i. Det sættes på varm kogeplade og når det begynder at koge, skrues lidt ned - men der skal stadigvæk være god varme på. Lad det koge i 7-8 min eller til det begynder at tage farve. Tag det af varmen og lad det stå i 2 min. Tag en ske og læg 3-4 små potioner karamel på et stykke bagepapir og træk karamellen med en palet, så det bliver lange tynde stykker (se filmen).
Smut mandlerne, hak dem fint og farv dem med lidt rød frugtfarve.
Tag lagkagen ud og sæt den på et fad og tag pappet af.
Drys med lidt mandler og stik 3 stykker karamel ned i midten.
Lagkagen kan holde sig 2-3 dage i køleskabet.

Videolink til opskriften på Hvid Chokoladekage m. moccabund og hindbærmousse

 

Se flere relevante opskrifter og artikler:

Lagkage m. Nougattrøffel    Valnøddelagkage    Kageopskrift m. ananas    Den lækreste lagkage opskrift 

 

Petitfour teaser

Billig fondant

Se tips og gode råd.!
Hvorfor måleskeer..?

Petit four opskrifter

Lav selv lækre petit fours

Kageskabeloner

Lav selv flot kagepynt

Mere om kager