Spændende lagkage med nougattrøffel
Lagkage med nougattrøffel og brombærkompot
En rigtig dejlig og nem lagkage, som dine venner og familie helt sikkert vil synes om.
Til lagkagen skal der skal bruges en chokoladebund, som er bagt i springform og delt i to. Så skal der koges en nougattrøffel og laves en blåbærkompot. Til blåbærkompotten kan du bruge friske bær eller frosne brombær. Kagen kan pyntes med bl.a. friske brombær, hakket chokolade eller hvad du synes er lækkert. Lagkagen kan kan holde sig et par dage i køleskabet, der skal bare lægges film henover.
Ingredienser:
1 chokoladelagkagebund (se grundopskrift til chokoladelagkagebunde)
1/4 l fløde
100 g nougat
200 g brombær (gerne frostbær)
30 g sukker
½ dl vand
Friske bær til pynt
Dette skal du også bruge:
En håndmixer med piskeris og en springform 19 cm i dia.
Sådan gør du:
Skær nougaten i mindre stykker og bring fløden i kog. Kom nougaten op i fløden, rør rundt til alt sammen er smeltet, hæld det i en skål og stil det i køleskabet i mindst 3-4 timer, eller kog det dagen før du skal lave lagkagen.
Kom brombær, sukker og vand i en gryde, når det kogen skrues ned, lad det småkoge i 6-8 min. og derefter skal den køle af.
Lav lagkagebundmassen og hæld det i springformen, bag den i 14-16 min. ved 180c varmluft.
Når bunden er færdig og er kølet lidt af, så vended den ud på et stykke bageparpir. Læg et stykke bagepapir oven på og derefter et spækbrædt. Det er for at trykke bunden lidt, så den bliver mere kompakt og svampet.
Del bunden i 2 stykker vandret og smør brombærkompotten på den nederste bund.
Pisk nougattrøfflen til den bliver stiv ( pas på ikke at piske for meget )
Smør 1/4 oven på brombærkompotten og derefter den næste bund.
Smør resten af nougattrøfflen på og pynt med friske brombær eller hakket chokolade.
Se flere opskrifter og artikler:
Valnøddelagkage Den lækreste lagkage Frangelitéroulade med skovbærmousse