køb Nytårs gourmet dessert her

Figurer i fondant

Lav selv søde figurer

Dejlig frangelitéroulade m. skovbær

frangelitéroulade opskrift

Antal: 1 stk

Ingredienser:
100 g skovbær (gerne frostbær)
1/4 l piskefløde
3 blade husblas
15 g sukker
1 stk. fragelitébund (se grundopskrift til fragelitébunde)
Friske bær (brombær-hindbær-blåbær)
Flormelis

Dette skal du også bruge:
En paletkniv

Sådan gør du:
Tag de 100 g bær ud af fryseren dagen før og stil dem i køleskabet.
Bag en fragelitébund.
Sæt husblassen i blød i koldt vand i ca 15 minutter.
Pisk fløden.
Tag skovbærrene ud af køleskabet og mos dem lidt med en gaffel.
Tag husblassen op ad vandet, og tryk vandet godt af, kom det i en gryde med 1 spsk. af den mosede skovbær og sukker.
Smelt husblassen for svag varme imens du rører i det, den skal være rigtigt godt varm. Den må gerne dampe lidt.
Den smeltede husblas hældes op i resten af skovbærrene, imens du rører.
Vend skovbærrene ned i flødeskummet.
Vend fragelitébunden ud på et stykke bagepapir, og hæld skovbærmoussen ud på.
Fordel moussen på hele bunden, undtagen på den nederste del af bunden, ca 5 cm. (ind mod dig selv) Der skal kun være et meget skrabet lag. Rul nu rouladen fra oven og ned (mod dig selv), og pak bagepapiret som rouladen ligger på rundt om. Stilles i køleskabet 2-3 timer.
Skær rouladen ud i lidt skrå stykker og server med friske bær til.
Frangeliteroladen kan holde sig i køleskab i ca. 2 dage.

Frangelitéroulade med skovbær

Andre relevante links:

Frangelitéroulade med is     Lækker lagkage m. nougat & brombær      Valg af bryllupskage

Billig fondant

Se tips og gode råd.!
Hvorfor måleskeer..?

Petit four opskrifter

Lav selv lækre petit fours

Kageskabeloner

Lav selv flot kagepynt

Mere om kager