køb lækreste kager her

Køb fantastiske cheesecakes!

Figurer i fondant

Lav selv søde figurer

Køb Petit Four her

Grundlæggende kageudstyr - bageudstyr

bageudstyr 

Helt grundlæggende køkkenværktøj til at bage kager. 

Jeg har altid syntes det at lave kager er rigtigt sjovt og udfordrende. Kagers smag og udseende er 2 meget afgørende faktorer som skal være iorden, for at kagerne bliver en succes. Hvis kager skal have den rigtige form og udseende, har du lettere ved at lave kagerne, hvis du har det rigtige kageudstyr til at lave dem med.

Det er på samme måde som med alt andet håndværk - har du det rigtige værktøj, går det hele meget nemmere.

Noget af det helt grundlæggende bageudstyr, som jeg bruger når jeg laver mine kager, er nok helt elementært for dig der har lavet kager før - men hvis du lige er gået igang med at lave kager, så får du her 10 væsentlige redskaber - i vilkårlig rækkefølge -  som du skal have som en del af dit bageudstyr: 

Måleskeer og målebæger i flere størrelser

Håndmixer, med både piskeris og dejkroge

Dejskraber og skabelærred 

Forskellige størrelser skåle - gerne 6-8 forskellige størrelser, helt ned fra den lille skål, der kan rumme 2 spiseskefulde og op til den store skål, som kan rumme 4 liter væske.  

Træskeer/grydeskeer

En paletkniv til udsmøring af mousser og bunde

En rullepind og en kagerulle

En spids og skarp køkkenkniv

En lineal

En sigte

Silikoneunderlag, hvis du skal arbejde med fondant

Et stege thermometer (til flødeboller, fransk nougat, karamel, temperering af chokolade osv.)

Det er klart at du kan få brug for rigtigt meget andet og mere specialiseret kageudstyr, bl.a. fondantudstikkere osv. når du skal til at lave de mere specielle og spektakulære kager. 

fondant udstikkere

gerbera fondant udstikker

 

Andre relevante artikler:

Do it yourself kager

Kageforum

Kageopskrifter - oversigt

Nyheder om kager

Billig fondant

Se tips og gode råd.!
Hvorfor måleskeer..?

Petit four opskrifter

Lav selv lækre petit fours

Kageskabeloner

Lav selv flot kagepynt