køb lækreste kager her

Køb fantastiske cheesecakes!

Figurer i fondant

Lav selv søde figurer

Køb Petit Four her

Kage dekoration - hvordan gør jeg det?

kage dekoration 

Mange muligheder for kage dekoration. 

Når en kage skal dekoreres er der uendelige muligheder, hvis du kombinerer kreativitet og fantasi - og uanset hvilket niveau du er på - og om du har prøvet det før eller ej. Nedenfor

vil jeg komme ind på nogle af de måder du kan dekorere en kage på, så den bliver flot. En sjov og ret enkel måde at dekorere en kage på, er ved at bruge kagekrymmel.

kagekrymmel 

Du får hurtigt farve og pynt på kagen og det giver ofte god opmærksomhed om kagen - specielt for børn. Der er mange varianter af kagekrymmel, både i former, farver og smag, og naturligvis også som fint eller groft hakket chokolade.

At bruge Royal Icing (glasur) til at dekorere kager med, giver også uendelige og ret ofte meget flotte muligheder for at pynte din kage af.

royal icing 

Royal Icing er en blød sukkermasse, lavet af æggehvider og flormelis og som tørrer hårdt op. Frosting er også meget benyttet til at pynte kager med.

Vil du på kursus i Royal Icing? - Se mere her

 

frosting 

Frosting kan laves i alle farver og med alle slags smagsnuancer - her er det også kun fantasien der sætter grænser. Frosting bruges bl.a. ofte til at pynte muffins med, som så efter afpyntningen bliver kaldt cupcakes. Brug ikke frosting direkte på kager, der er overtrukket med fondant og marcipan, fordi begge de 2 former for kageovertræk, vil absorbere fedtet fra frostingen og derved smelte. Chokolade kan du også bruge til at dekorere dine kager med.

chokoladepynt 

Tempereret, smeltet chokolade (i en cornet/kræmmerhus) kan med stor succes bruges til at afpynte kager overtrukket med fondant og marcipan. Chokoladen størkner meget hurtigere end Royal Icing. Hvis du bruger Royal Icing, frosting og/eller smeltet chokolade til at lave din pynt, så prøv at øve dig forinden, for at finde ud af hvad der fungerer bedst for dig. Du vil kunne lave alt fra linjer og flæser til blomster og blade, "flettede kurve" mønstre, guirlanter og "perler" og meget meget mere.

Med Brush Embroidery, som er en anden form for Royal Icing teknik, vil du igen kunne lave noget anderledes og meget smukt pynt til din kage.

brush embroidery 

Struktur rullepinde og "patchwork cutters" kan også anvendes som kage dekoration på fondant eller marcipanovertræk til en kage, for at overføre flotte og meget strukturerede mønstre, der præsenterer kagen flot.

fondant mønstre 

Se mere om kursus i at lave festkager

 

Friske frugter og blomster kan også være en meget flot måde at pynte din kage på. Forskellige farver og udseende på især blomsterne, vil tilføre din kage et helt anderledes smukt "look". Men husk at der ikke må være kontakt fra friske blomster til kagen, for ikke at overføre bakterier fra bl.a. jord mv.. Du skal pakke stiklen ind i husholdningsfilm, så den ikke kommer i berøring med kagen. De friske blomster skal fjernes inden kagen skal spises. Hjemmelavede dekorationer som f.eks. dyr, figurer og ting i fondant, marcipan eller chokolade mv., er meget populære og fremtrædende på en kage, især indenfor den senere tids kage dekorationer.

fondantting 

Denne form for pynt bruges ikke kun til bryllupper, men er også blevet udbredt til almindelige fester og arrangementer af enhver art. Fordi fondant er så blødt og smidigt, er det nemt at forme og det er meget udbredt til at dekorere en kage. Du kan også bruge forskelligt værktøj, når du skal lave figurer og andet pynt. En af de mest enkle og meget populære måder er, at bruge silikone forme eller udstikkere (plungere), som efterhånden kan fås i alle afskygninger, fordi de er utroligt nemme at bruge.

plungere 

Når du har brugt disse værktøjer, vil den pynt du har lavet ofte være imponerende flot og give din kage et særligt professionelt "look". En anden mulighed for at dekorere din kage på, er ved at bruge isomalt, som er en sukkererstatning, der - når det opvarmes til en høj temperatur - kan formes til at ligne glas og sten. Proffesionelle kage dekoratører kan forme isomalt i forskellige former, f.eks. som blomster og bånd, og selv blæse sukkerkugler, der skal bruges til kage udsmykning og derved skabe smukke kunstværker på kagen.

Kagefarve

Uanset om du bruger Royal Icing, fondant, marcipan eller andet til at dekorere din kage, så er en af ​​de vigtigste elementer i flotte kage dekorationer farve.

pastafarver 

Ofte vil du få det bedste resultat ved at bruge pastafarver, når du skal farve din pynt, fordi væsken i eksempelvis frugtfarve, påvirker konsistensen af din Royal Icing, fondant, marcipan osv., så den bliver blødere eller mere flydende og derved bliver sværere at bruge. Så hvis du bruger frugtfarve, er du nødt til at kompensere ved at tilsætte mindre væske til din Royal Icing, fondant, marcipan mv. Du kan evt. købe færdigfarvet fondant/Royal icing mv., specielt hvis du skal bruge mørke farver i din pynt. Vil du selv farve i mørke farver, skal du bruge pastafarver, men vær obs på at du skal bruge en ret stor mængde af pastafarver til formålet. Der findes naturligvis masser af andre muligheder for at lave kage dekorationer. God fornøjelse med dine kage dekorationer! :-)

gerbera fondant udstikker

 

Andre relevante artikler:

Do it yourself kager

Kageforum

Kageopskrifter - oversigt

Se alle kagekurser

Billig fondant

Se tips og gode råd.!
Hvorfor måleskeer..?

Petit four opskrifter

Lav selv lækre petit fours

Kageskabeloner

Lav selv flot kagepynt