køb lækreste kager her

Køb fantastiske cheesecakes!

Figurer i fondant

Lav selv søde figurer

Køb Petit Four her

Blød nougat, fransk nougat og lidt opskrifter

Fransk nougat 

Blød nougat og fransk nougat - lidt info og opskrifter

Der findes flere slags nougattyper, men her i Danmark kender vi bedst 2 af typerne: den franske nougat og blød (wiener) nougat.

Sidstnævnte er den vi herhjemme kalder blød nougat - altså den lysebrune bløde type, som selvfølgelig bruges i julehøjtiden til at lave konfekt, men som jeg er vild med og bruger i flere af mine kager her på websitet: bl.a. i petit fours med nougat, Nougattrøffel som indhold i en nougat lagkage , eller i min nougat roulade

Hvis du vil nyde et helt nyt fransk nougat produkt, så se de lækre varianter af coated fransk nougat

Den franske nougat, som i udlandet typisk bare hedder nougat, er den hvide nougat med nødder. Jeg er selv meget glad for den hvide, franske nougat, fordi den udover at være utrolig flot og dekorativ, også har en fantastisk smag og konsistens, når den er lavet rigtigt. Fransk nougat består af piskede æggehvider, glykose, sukker/flormelis, og skal selvfølgelig have masser af nødder i - ofte bruges mandler og pistacienødder i en sammenblanding, som bliver ristet lidt, for at fremhæve smagen. Den franske nougat skal også have den rette konsistens - helst lidt blød uden at være klistret, men også lidt sej, så der skal tygges på den.

Begge disse typer af nougat, er fantastiske på hver deres måde - så god fornøjelse, hvis du har lyst til at prøve nogle af mine opskrifter ovenfor.

Lidt tips om fransk nougat og nougat: Uåbnet nougat kan opbevares 1 år i køkkenskabet. Efter åbning bør nougat opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet. Nougat kan fryses, men vil ofte ændre konsistens. Optø nougat langsomt i køleskabet. Fransk nougat skal altid pakkes ind, fordi det optager fugt fra luften og derfor hurtigt bliver klisteret og fedtet.

blød nougat 

Andre relevante artikler:

Do it yourself kager

Kageforum

Kageopskrifter - oversigt

Se alle kagekurser

Billig fondant

Se tips og gode råd.!
Hvorfor måleskeer..?

Petit four opskrifter

Lav selv lækre petit fours

Kageskabeloner

Lav selv flot kagepynt